Ga terug
+ servings
romige pasta met groene groenten

Recept voor romige pasta met groene groenten en walnoten

Romy
Dit is een van mijn simpelste, maar ook lekkerste pastagerechten. Boordevol groene groenten en met een lekker romig tintje dankzij (vegan) Paturain. Strooi er gekarameliseerde walnoten overheen om de pasta nóg lekkerder te maken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Equipment

  • Koekenpan of wokpan
  • Kookpan voor de pasta

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta (of evt. glutenvrije pasta)
  • 100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
  • 100 gram groene asperges (uit de diepvries)
  • 100 gram tuinbonen (uit de diepvries)
  • 1/2 courgette
  • 1 gele ui
  • 2 el pesto
  • 1 el Paturain (ik gebruik de vegan Paturain)
  • 50 ml (soja)kookroom
  • 50 gram walnoten
  • 1 el agavesiroop (honing of ahornsiroop kan ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl peper
  • 1 el olijfolie

Optioneel:

  • Verse basilicum
  • Vegan kaas of Parmezaanse kaas (ik gebruik de plantaardige kaas van Max & Bien)
  • Limoen

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de courgette in kleine, dunne stukjes. Hak de asperges doormidden.
  • Schenk een 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wokpan. Bak daarin de walnoten samen met een eetlepel agavesiroop (of ahornsiroop) zo'n 3 minuten aan, totdat ze mooi glanzen. Houd de walnoten apart voor de garnering.
  • Doe in dezelfde pan opnieuw een 1/2 eetlepel olijfolie en bak daarin de ui en knoflook in 2 minuten glazig.
  • Voeg daarna de courgette en asperges toe aan de pan en bak 5 minuten mee. Strooi een beetje peper over de groenten.
  • Voeg dan de Paturain en (soja)kookroom en tuinbonen toe en bak ongeveer 3 minuten. Schep vervolgens ook de tuinerwten door de saus.
  • Giet de pasta af en roer door de pastasaus. Verdeel de groene pasta over twee borden en garneer met de gekarameliseerde walnoten. Verdeel eventueel nog wat verse basilicum, (vegan) kaas en limoensap over de pasta voor een extra lekkere smaak (en voor de goede looks).
Trefwoord Erwten, Glutenvrij, Lactosevrij, Pasta, Pastasaus, Tuinbonen, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!