Recept voor romige pasta met groene groenten en walnoten
Romy
Dit is een van mijn simpelste, maar ook lekkerste pastagerechten. Boordevol groene groenten en met een lekker romig tintje dankzij (vegan) Paturain. Strooi er gekarameliseerde walnoten overheen om de pasta nóg lekkerder te maken.
Vegan kaas of Parmezaanse kaas(ik gebruik de plantaardige kaas van Max & Bien)
Limoen
Instructies
Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de courgette in kleine, dunne stukjes. Hak de asperges doormidden.
Schenk een 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wokpan. Bak daarin de walnoten samen met een eetlepel agavesiroop (of ahornsiroop) zo'n 3 minuten aan, totdat ze mooi glanzen. Houd de walnoten apart voor de garnering.
Doe in dezelfde pan opnieuw een 1/2 eetlepel olijfolie en bak daarin de ui en knoflook in 2 minuten glazig.
Voeg daarna de courgette en asperges toe aan de pan en bak 5 minuten mee. Strooi een beetje peper over de groenten.
Voeg dan de Paturain en (soja)kookroom en tuinbonen toe en bak ongeveer 3 minuten. Schep vervolgens ook de tuinerwten door de saus.
Giet de pasta af en roer door de pastasaus. Verdeel de groene pasta over twee borden en garneer met de gekarameliseerde walnoten. Verdeel eventueel nog wat verse basilicum, (vegan) kaas en limoensap over de pasta voor een extra lekkere smaak (en voor de goede looks).