Ga terug
+ servings
recept overnight oats

Recept overnight oats met banaan

Romy
Heb je weinig tijd ‘s ochtends, maar wil je toch iets lekkers en voedzaams achter de kiezen hebben? Probeer dit recept voor overnight oats met banaan! Je maakt het de avond van tevoren in 5 minuten en haalt dan ‘s ochtends een heerlijk romig pindakaas-banaan-ontbijtje uit de koelkast. Deksel eraf, aanvallen maar!
5 (1 stem)
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Equipment

  • Jampotje (of een ander afsluitbaar potje)

Ingrediënten
  

Voor de overnight oats:

  • 45 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el pindakaas
  • ½ tl agavesiroop (optioneel voor extra zoetigheid)
  • ½ tl kaneel
  • 50 gram plantaardige kwark (bijvoorbeeld sojakwark)

Als topping:

  • ½ banaan
  • Frambozen
  • 1 tl pindakaas
  • Stukjes cashewnoot
  • Stukje pure chocola

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de overnight oats behalve de plantaardige kwark in een mengkom. Schep ze in een klein jampotje en dek af. Laat minimaal 3 uur in de koelkast staan.
  • Haal de volgende ochtend (of minimaal 3 uur na de bereiding) de havermout uit de koelkast en roer de plantaardige kwark erdoorheen.
  • Versier met de toppings waar jij zin in hebt.

Notities

Tip: Eet je liever warme havermout? Dan kun je de havermout ook de volgende ochtend in een steelpannetje of in de magnetron opwarmen. Twee minuten werk en je hebt hetzelfde lekkere havermoutfeestje, maar dan in verwarmde vorm.
Trefwoord Banaan, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Lactosevrij, Overnight oats, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!