Deze snelle linzenstoof kost je maar 45 minuten werk, maar smaakt fantastisch lekker. Goed gekruid, lekker warm en extra smaakvol door de heerlijke cashewdressing.
150gramlinzen(uit blik/zak, dus geen gedroogde linzen)
1blik tomatenblokjes(= 400 gram)
1rode paprika
1wortel
6grote (of 8 kleine) kastanjechampignons
1eltomatenpuree
½rode ui
2teentjesknoflook
1elItaliaanse kruidenvoor de aardappels
1tlpaprikapoeder
1tlkerrie
½tlgemberpoeder
1snufjecayennepoeder
1tlzwarte peper
1elolijfolie
Cherry- of romatomaatjes
Voor de cashewdressing:
50gramcashewnoten(gebrand en ongezouten)
2tltahin
1elwater
½tlpeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de aardappels in partjes. Hussel ze in een kom met 1 el olijfolie en 1 el Provençaalse kruiden. Leg ze dan gespreid op een bakplaat. Laat 35 minuten in de voorverwarmde oven garen, totdat de aardappel krokant en wat bruinig wordt. Gaat jouw oven erg hard? Haal ze er dan iets eerder uit.
Snipper ondertussen de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en hak de champignons en wortel in dunne plakjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart zodra de rijst klaar is.
Schenk olijfolie in een koekenpan of wokpan en fruit daarin de knoflook en ui even aan. Voeg daarna de stukjes paprika en plakjes wortel toe en bak 10 minuten mee.
Schep de champignons en de tomatenpuree bij de groenten, strooi alle kruiden uit de ingrediëntenlijst (behalve de Italiaanse kruiden) erbij en roerbak zo’n 5 minuten.
Doe dan het blik tomatenblokjes bij de pan met groenten. Laat de linzenstoof nu op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Schep af en toe om.
Maak ondertussen de cashewdressing. Doe hiervoor de ingrediënten samen in de blender en maak er met de blender een zacht, smeuïg sausje van.
Eet je de linzenstoof met tomaatjes? Doe die dan de laatste 10 minuten in de oven totdat ze een klein beetje openbarsten.
Haal de pan van het vuur, serveer de linzenstoof met de rijst en de cashewdressing. Garneer eventueel met sesampitjes of lenteui.