Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtstand) en bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
Maak de marinade door de ingrediënten daarvoor door elkaar te roeren. Bepaal zelf hoeveel sambal je gebruikt, afhankelijk van hoe erg (of niet) je houdt van pittig. Is de marinade nog wat te stevig? Voeg dan een klein scheutje water toe.
Snijd de champignons in stukken (grote champignons snijd je in 3 "plakken"; kleinere champignons snijd je door de helft) en snijd daarnaast de courgette in plakken van ongeveer 5 mm dik en de paprika in halve reepjes (van ongeveer 5 centimeter).
Haal de groenten voor de groentespiesjes één voor één door de marinade. Rijg ze daarna aan de spiesjes. Doe dat om en om, bijvoorbeeld eerst een plakje courgette, dan een stukje paprika, daarna een champignon, en dan opnieuw die volgorde. Het kan zijn dat je wat groentestukjes overhoudt.
Leg de groentespiesjes op de bakplaat en laat de oven ze in ongeveer 20-25 minuten roosteren. Houd de spiesjes wel goed in de gaten. De ene oven gaat harder dan de andere. Dus haal de spiesjes er zo nodig wat eerder uit.
Snipper ondertussen de halve rode ui en snijd de wortels in plakjes. Fruit de ui even aan in wat olijfolie en voeg daarna de plakjes wortel toe om mee te bakken.
Breng een pan water aan de kook voor de rijst en maak die klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe na een minuut of vijf de overgebleven groenten van de spiesjes erbij en voeg ook de kruiden (paprikapoeder, peper en gemberpoeder) toe. Doe er daarnaast een eetlepel sojasaus bij. Bak een minuut of 10-15 totdat de groenten gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de linzen toe.
Schep de rijst op twee borden, samen met de groentemix en leg er dan twee spiesjes bij. Garneer eventueel met wat overgebleven marinade en strooi ten slotte sesampitjes en lente-ui over het gerecht.