Pannenkoeken als ontbijt - een groter ontbijtfeestje bestaat er niet! Deze pannenkoeken zijn heel makkelijk om te maken en smaken ook nog eens fantastisch. Beleg ze vooral rijkelijk om ze nóg lekkerder te maken.
Gang Bakrecepten, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 10pannenkoeken
Ingrediënten
85gramhavermout(eventueel glutenvrij)
2rijpe bananen
100gramrood fruitzoals bosbes, framboos of kersen (mag diepvriesfruit zijn!)
100mlamandelmelk
1ei
1tlbakpoeder
½tlvanille-extract
½tlkaneel
Margarineom in te bakken
Voor de topping:
Honing of agavesiroop
Frambozen en/of bosbessen
Walnoten of cashewnoten
Instructies
Klop het ei los en prak de bananen fijn met een vork. Gooi ze samen met het rode fruit, de amandelmelk, de havermout, het bakpoeder, het vanille-extract en de kaneel in een beslagkom.
Doe alles in de keukenmachine bij elkaar of ga met je blender aan de slag. Dan kun je de havermout helemaal fijn malen, waardoor je straks werkelijk pannenkoeken in plaats van gebakken havermout eet.
Doe een kloddertje margarine in een koekenpan en laat smelten op het vuur. Schep met een eetlepel een beetje beslag uit de kom en maak daar een mooi rondje van in de pan. Maak de pannenkoeken zo’n 10-12 cm doorsnee. Je kunt er - tenzij je een mini of juist een enorme koekenpan hebt - twee tegelijk bakken.
Bak de havermoutpannenkoeken met banaan aan de ene kant, en draai ze daarna om. Zodra beide kanten een beetje bruinig zijn, kun je ze op de stapel gooien en aan je volgende pannenkoeken beginnen. Ga zo door totdat het beslag helemaal op is.
Stapel de pannenkoeken op elkaar en eet ze met wat honing, fruit en nootjes. Je kunt elke pannenkoek los eten (en beleggen) of steeds hapjes uit de stapel snijden.