Ga terug
+ servings
ultieme recept voor meal-prepping

Ultiem recept voor meal-prepping: couscous-salade

Romy
Heb je nul tijd om te koken? Geen probleem! Dit ultieme recept voor meal-prepping kost je maar een kwartiertje om voor te bereiden en is alsnog héérlijk. Voedzaam, romig en vol groenten!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Mediterraan
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 70 gram volkoren couscous
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 tomaat (of een paar cherrytomaatjes)
  • 1/5 komkommer
  • Handje babyspinazie of rucola
  • 1 bosui
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl peper
  • Olijfolie of bakboter

Instructies
 

  • Breng eerst water aan de kook voor de couscous. Lees de verpakking om te bepalen hoeveel water je nodig hebt.
  • Snijd ondertussen de paprika, tomaat, bosui en komkommer in stukjes en wacht totdat het water kookt. Breek of snijd ook alvast de geitenkaas in kleine blokjes.
  • Haal de pan van het vuur zodra het water kookt. Gooi de couscous bij het kokende water en doe er een paar snufjes kurkuma bij. Laat de couscous wellen (zie aanwijzingen op de verpakking).
  • Doe ondertussen een beetje (vloeibare) olijfolie in een koekenpan en doe daar de stukjes paprika bij. Laat dit 5 minuten bakken.
  • Voeg vervolgens de bosui en tomaat toe aan de paprika, strooi de kruiden eroverheen en blijf dit een paar minuten roerbakken.
  • Schep na zo’n 3 minuten de couscous bij de groenten in de koekenpan en roer het nog een paar minuten op laag vuur goed door.
  • Leg de blaadjes babyspinazie (of rucola – net wat je lekker vindt) op je bord en gooi de couscous met groenten er vanuit de pan overheen.
  • Strooi daarna de komkommer en geitenkaasblokjes over het gerecht heen. Voilà, je bent klaar!
Trefwoord Couscous, Erwten, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!