Breng als eerste alvast een pan water aan de kook. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de ui en snijd die in kleine stukjes.
Was vervolgens de tomaten en champignons en snijd ook die in kleine stukjes. En dan is het snijwerk nog niet klaar, want ook de geitenkaas mag je kleiner snijden (of met je vingers afbrokkelen).
Doe vervolgens wat olijfolie of bakboter in een koekenpan en roerbak de ui op hoog vuur.
Gooi na ongeveer 1 minuut ook de champignons in de pan om die mee te roerbakken.
Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe aan de pan en blijf goed door roeren. Strooi een beetje peper(mix) over de groenten en ui.
Voeg na zo'n drie minuten de fijngesneden tomaten aan het mengsel toe, samen met de gezeefde tomaten uit een pakje. Na een minuut mag ook de knoflook erbij (uiteraard fijngesneden of geperst). Roerbak het geheel nog zo'n 4 minuten op een zacht vuurtje.
Pak vervolgens een aparte pan om de pompoenpitten en geitenkaas in te bakken. Ik heb dit bewust zonder boter gedaan, omdat ik het lekker vind als de geitenkaas een bruin korstje krijgt. Bak de geitenkaas ongeveer 1,5 minuut totdat hij een bruin tintje krijgt. Ook de pompoenpitten bak je zo'n 1,5 minuut in een pannetje. Houd de geitenkaas en pompoenpitjes gescheiden om een plakboel te voorkomen.
Zijn de pasta, de saus en de pijnboompitjes en geitenkaas klaar? Mooi! Giet de pasta af en schep die op twee borden. Doe de saus eroverheen. En dan is het tijd voor het allerlekkerste onderdeel: strooi de geitenkaasblokjes en pompoenpitten over je maaltijd.