Kruidig en zoet tegelijk - dat is deze heerlijke vegetarische mie met ananas en kokosmelk. Een lekkere maaltijd waarin ook nog veel kruiden zijn verstopt!
200gramgemarineerde tofu(kant-en-klaar of zelfgemaakt)
150gramharicots verts(diepvries of vers)
250grambroccoli(=1 halve grote broccoli)
4grote kastanjechampignons(of 8 kleinere)
1paprika(geel of rood)
1tomaat
1rode ui
150gramananas(evt. uit de diepvries)
125mlkokosmelk
1teentjeknoflook
1elketjap
Olijfolie
Kruiden:
2tlkerriepoeder
2tlkurkuma
1tlpeper
Snufjechilipoeder
1tlkomijn
1tlgemberpoeder
1tlkruiden voor curry madras(mix van Jumbo) = optioneel
Instructies
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook die in een dun laagje water zo'n 7-8 minuten, totdat ze zacht zijn. (De broccoli koken hoeft niet per se, maar ik vind broccoli zelf zacht het lekkerst.)
Pel ondertussen de ui en snijd vervolgens de ui, champignons, paprika en tomaat in blokjes. Ik gebruikte haricots verts uit de diepvries (dikke aanrader!). Die hoefden dus niet meer gewassen en gesneden te worden.
Fruit de ui in een beetje olijfolie in een wokpan. Breng ook alvast een pan met water aan de kook voor de mie.
Voeg na 1 minuut de paprika en haricots verts toe aan de wokpan, zodat je deze kunt mee roerbakken. Zo'n 2 minuten later mogen ook de kastanjechampignons in de pan.
Houd in de gaten of de broccoli zacht wordt. Zodra dat zo is, kun je de broccoli afgieten en ook bij de wok mikken. Strooi ook alvast de kruiden (behalve de knoflook) over je roerbakmix.
Kookt het water voor de mie? Mooi! Dan mag de mie in de pan! Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roerbak de groenten nog een paar minuten en voeg dan de tomaatstukjes, de tofublokjes en de ananasstukjes toe. Giet ook de kokosmelk en het scheutje ketjap erbij in de pan en voeg een geperst teentje knoflook toe. Laat het geheel nog een tijdje sudderen totdat de groenten gaar zijn en haal ze dan van het vuur.
Giet de mie af en schep in twee kommen. Schep daarna de roerbakmix eroverheen. Genieten maar!