Ga terug
–+ servings
recept mie

Recept voor vegetarische mie met kokosmelk

Romy
Kruidig en zoet tegelijk - dat is deze heerlijke vegetarische mie met ananas en kokosmelk. Een lekkere maaltijd waarin ook nog veel kruiden zijn verstopt!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150- gram volkoren mie
  • 200 gram gemarineerde tofu (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 150 gram haricots verts (diepvries of vers)
  • 250 gram broccoli (=1 halve grote broccoli)
  • 4 grote kastanjechampignons (of 8 kleinere)
  • 1 paprika (geel of rood)
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 150 gram ananas (evt. uit de diepvries)
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ketjap
  • Olijfolie

Kruiden:

  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl peper
  • Snufje chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kruiden voor curry madras (mix van Jumbo) = optioneel

Instructies
 

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook die in een dun laagje water zo'n 7-8 minuten, totdat ze zacht zijn. (De broccoli koken hoeft niet per se, maar ik vind broccoli zelf zacht het lekkerst.)
  • Pel ondertussen de ui en snijd vervolgens de ui, champignons, paprika en tomaat in blokjes. Ik gebruikte haricots verts uit de diepvries (dikke aanrader!). Die hoefden dus niet meer gewassen en gesneden te worden.
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie in een wokpan. Breng ook alvast een pan met water aan de kook voor de mie.
  • Voeg na 1 minuut de paprika en haricots verts toe aan de wokpan, zodat je deze kunt mee roerbakken. Zo'n 2 minuten later mogen ook de kastanjechampignons in de pan.
  • Houd in de gaten of de broccoli zacht wordt. Zodra dat zo is, kun je de broccoli afgieten en ook bij de wok mikken. Strooi ook alvast de kruiden (behalve de knoflook) over je roerbakmix.
  • Kookt het water voor de mie? Mooi! Dan mag de mie in de pan! Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roerbak de groenten nog een paar minuten en voeg dan de tomaatstukjes, de tofublokjes en de ananasstukjes toe. Giet ook de kokosmelk en het scheutje ketjap erbij in de pan en voeg een geperst teentje knoflook toe. Laat het geheel nog een tijdje sudderen totdat de groenten gaar zijn en haal ze dan van het vuur.
  • Giet de mie af en schep in twee kommen. Schep daarna de roerbakmix eroverheen. Genieten maar!
Trefwoord Ananas, Lactosevrij, Mie, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!