Was alle groenten en pak er een scherp mes bij. Snijd de courgette, aubergine, paprika, rode ui en tomaten allemaal in kleine stukjes.
Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd deze in iets grotere blokjes. Doe de zoete-aardappelblokjes in een pan met water om ze te koken.
Doe daarna een scheutje olijfolie in een roerbak- of wokpan. Fruit daarin de rode ui in ongeveer 1 minuut aan.
Tijd om de groenten erbij te mikken! Ho wacht, niet allemaal tegelijk. Zet eerst het vuur wat zachter en doe dan als eerste de paprikablokjes erbij. Roerbak het geheel zo'n 2 minuten. Daarna kun je de courgette en aubergine toevoegen.
Strooi na een paar minuten het paprikapoeder, de peper en de Provençaalse kruiden over de groenten en blijf het geheel nog zo'n 5 minuten goed doorroeren.
Check ondertussen of de zoete aardappel gaar is. Ik doe dat zelf door er met een vork in te prikken. Zodra de zoete aardappel zacht is, haal ik de pan van het vuur en giet ik het af. Gooi de zoete aardappel dan bij de groenten in de pan.
Voeg ook de blokjes tomaat en 2 teentjes knoflook (uiteraard geperst of gesneden!) aan de roerbakmix toe.
Pak daarna de gezeefde tomaten (uit een pakje, maar vers kan natuurlijk ook) erbij en gooi daarvan een paar flinke scheuten in de pan. Laat het geheel nog zo'n 1 minuut sudderen.
Zijn de groenten helemaal gaar? Top, serveren maar! In mijn geval met een lekkere vleesvervanger erbij. Yum!