Breng om te beginnen een pan water aan de kook voor de pasta.
Snijd daarna de ui in kleine stukjes, de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes.
Doe in een andere pan een laagje water en voeg daar de broccoliroosjes aan toe. Breng het water aan de kook (op niet al te hoog vuur) en laat dit zo’n 10 minuten koken totdat de broccoli beetgaar is. (De broccoli stomen kan natuurlijk ook als je een stoompan hebt).
Pak er daarna een wok- of roerbakpan bij. Fruit daarin de ui in ongeveer 1 minuut aan met een scheutje olijfolie.
Voeg, zodra het water voor de pasta kookt, de farfalle of penne toe aan de pan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vervolgens mogen de doperwten en champignons in de wokpan bij de ui. Roerbak de groenten op laag vuur. Voeg er 2 minuten later ook (al roerende) de spinazie aan toe.
Pestotijd! Doe de helft van het potje pesto bij de groenten. Strooi voor wat extra smaak ook een paar snufjes peper over de groenten.
Haal de broccoli van het vuur en giet deze af. Voeg de broccoli toe aan de pan met groenten. Ook het bakje ricotta mag er nu bij. Blijf de groenten met kaas en pesto goed doorroeren totdat de spinazie is geslonken.
Is de pasta gaar? Giet dan de pasta af en serveer dit met de pestosaus boordevol groenten. Vergeet vooral ook de geraspte kaas niet. Strooi gerust rijkelijk, want pasta pesto is natuurlijk geen pasta pesto zonder de overheerlijke kaassmaak.