Snijd de prei in ringen, de broccoli in roosjes en de courgette en champignons in kleine stukjes. Gooi ook de stam van de broccoli niet weg, maar snijd die in kleine stukjes.
Doe de prei, knoflook en de stukjes broccolistam met een beetje olie in een wokpan en fruit in zo’n 3 minuten aan op hoog vuur. Voeg daarna de doperwten toe. Blijf goed roerbakken op laag vuur. Doe er 2-3 snufjes peper en 1 theelepel kerriepoeder bij en knijp daarnaast een halve limoen boven de pan uit, zodat de saus straks wat frisser smaakt.
Breng ondertussen de broccoliroosjes in een aparte pan met water aan de kook. Ik gebruik zelf een stoompan (schijnt nog beter te zijn voor de vitamientjes!), maar gewoon koken in water kan natuurlijk ook. Laat ze ongeveer 7-8 minuten koken totdat de broccoli zo zacht is dat je er gemakkelijk met een vork in kan prikken.
Haal, zodra de doperwtjes ook gaar zijn, de wokpan van het vuur. Doe de inhoud van de pan (dus de stukjes broccolistam, de doperwtjes en de prei) in een beker om in te mixen. Voeg ook de geitenkaas en 100 ml water toe en mix het geheel tot een smeuïge substantie.
Zet ook een pan met water op voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verse pasta hoeft vaak maar 2-3 minuten op te staan. Voeg de pasta toe zodra het water kookt.
Doe daarna de gekookte broccoliroosjes, samen met de courgette en champignons in de wokpan. Wok ze met een scheutje olijfolie op laag vuur – een minuut of vijf, totdat de courgette wat glazig is. Strooi ook 2 snufjes peper en een theelepel kerriepoeder over de groenten.
Haal, zodra alles gaar en gekookt is, de pannen van het vuur. Giet de pasta af en verdeel over het bord. Serveer met de groenten en de doperwtensaus op je bord. En als je het niet kunt laten om een finishing touch toe te voegen, doe er dan wat munt bij voor een nog frissere smaak.
Extra tip voor kaasliefhebbers zoals ik: je kunt ook nog wat losse geitenkaas toevoegen natuurlijk als je grote kaastrek hebt.