Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd daarna de pompoen in zo klein mogelijke blokjes (tenzij je een keukenmachine hebt; dan mag die het vuile werk voor je opknappen).
Doe in een beslagkom de havermout, blokjes pompoen en het ei bij elkaar. Roer goed door.
Snijd ongeveer 1/3 van de banaan af, zodat je ongeveer 5-7 plakjes apart kunt houden voor de bovenkant van de ontbijttaart. Pureer de rest van de banaan met een vork.
Voeg de gepureerde banaan, de agavesiroop en de koek- en speculaaskruiden toe aan het mengsel.
Pak daarna je mixer erbij (of als je een lucky bastard bent die een keukenmachine heeft: gooi het in de keukenmachine) en maak er een zo glad mogelijk mengsel van. Let op: als je stukjes pompoen hebt gebruikt, zal je het nooit helemaal fijn krijgen. Dat is niet erg. Je hebt dan alleen iets meer bite.
Roer de rozijnen door het mengsel heen en giet het beslag daarna in de springvorm.
Nu kun je het taartje versieren. Snijd hiervoor de pecannoten in kleine stukjes en verdeel de stukjes noot en de plakjes banaan over de bovenkant van het taartje.
Strooi er ten slotte naar smaak wat extra kaneel overheen.
Schuif de springvorm in de oven zodra deze voorverwarmd is. Daarna is het lastigste onderdeel van het recept aangebroken: wacht 25 minuten terwijl een heerlijke geur je vanuit de oven tegemoet komt. Het is het waard, beloofd!
Haal de springvorm uit de oven, wacht een paar minuten totdat het taartje iets is afgekoeld. Aanvallen maar!