Chocola + banaan = altijd goed! In deze smoothie bowl spelen die twee ingrediënten nu net de hoofdrol. Een heerlijk ontbijt waar je zeker de hele ochtend goed vol van zit!
Doe de kwark en een halve banaan bij elkaar in een mengkom (of in je keukenmachine), samen met de 3 eetlepels cacaopoeder. Maak hier met een staafmixer of met je keukenmachine een glad geheel van.
Schep de substantie in een ontbijtkom.
Rooster de havermout in een koekenpannetje op hoog vuur totdat deze goudbruin is. Schep de havermout goed om en verlies de pan niet uit het oog tijdens het roosteren, want dit gaat vrij snel. Meestal is 2 minuten genoeg om je havermout lekker geroosterd te hebben.
Schep de havermout op de smoothie bowl.
Snijd de overgebleven halve banaan in plakjes. Leg deze plakjes, samen met wat rozijnen en cashewnoten als topping op de smoothie bowl.
Pak de pindakaas met een theelepeltje of een kleine houten spatel, zodat je deze kunt “drizzlen” (dit werkwoord leerde ik ook laatst pas: zie de foto’s voor wat ik ermee bedoel) over de smoothie bowl.
Strooi ten slotte wat cacao nibs en een beetje extra cacaopoeder over de smoothie bowl. Voilà, je ontbijt is klaar!