Snijd de paprika in stukjes, de broccoli in kleine roosjes en de halve prei in ringen.
Gooi de paprika, broccoli en prei samen met een scheut olijfolie in een wokpan. Strooi er 1 el kurkuma, 1 el kerriepoeder en een paar snufjes peper overheen en roerbak de groentemix zo’n 5 minuten op hoog vuur. Verlies de pan niet uit het oog en roer goed door. Zet het vuur daarna lager en blijf goed roerbakken.
Breng een pan met water aan de kook voor de rijst en maak daarin de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na zo’n 5 minuten 1 el kurkuma aan de rijst toe, zodat de rijst een geel kleurtje krijgt.
Doe in een klein bakpannetje de stukjes ananas (direct uit de diepvries, tenzij je verse ananas hebt) met de rozijnen en laat die op laag vuur opwarmen. Roer goed door. Je hoeft in deze pan geen boter te doen; het sap uit de ananas is voldoende.
Pak er nog een roerbakpan bij en doe daarin de vega-stukjes en de kikkererwten met een scheut olijfolie en een klein beetje (zo’n 50 ml) water. Bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur totdat ze een knapperig korstje hebben.
Warm ondertussen ook de diepvrieserwten op. Dit kun je doen in een stoompan, in een kookpannetje met water of in de magnetron.
Giet de rijst af en schep in het midden van het bord. Schep daaromheen de wokgroenten, de vega-kip met kikkererwten, de doperwtjes en de ananas en rozijnen. Voeg eventueel ook de komkommer, tomaatjes en cashewnoten toe.
Schenk ten slotte wat sojasaus over het gerecht voor een beetje extra smaak.