Ga terug
+ servings
warme havermoutpap met speculaaskruiden

Warme havermoutpap met speculaaskruiden & frambozen

Romy
Speculaaskruiden maken bijna alles lekkerder - en deze havermoutpap zeker! Als je zin hebt in een lekker warm en vullend ontbijt, probeer deze havermout eens!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

Voor de havermout:

  • 65 gram havermout
  • 250 ml plantaardige melk
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 scheutje agavasiroop
  • 1 handje rozijnen

Als toppings:

  • 1 banaan
  • Frambozen
  • 1 el pindakaas
  • Kokossnippers
  • Cashewnoten
  • Cacao nibs

Instructies
 

  • Doe de havermout en melk met de rozijnen, een scheutje agavesiroop en de kruiden bij elkaar in een steelpannetje. Verhit op niet te hoog vuur en roer goed door, zodat de havermout niet aankoekt.
  • Kook de havermout in zo’n 4 minuten gaar, totdat het een lekker zacht papje is geworden en warm is van temperatuur. Verdeel de warme havermoutpap daarna over twee kommetjes.
  • Snijd de banaan in plakjes en leg op beide kommetjes de helft van de plakjes banaan.
  • Garneer de warme havermoutpap verder met frambozen, kokossnippers en cashewnoten. Giet er (met de achterkant van een theelepeltje) wat pindakaas overheen en strooi er daarna de cacao nibs bij.
  • Smullen maar! Val vooral lekker snel aan, want warm is de havermoutpap het allerlekkerst.
Trefwoord Framboos, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Lactosevrij, Speculaas, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!