Ga terug
+ servings
pasta met pompoen en geitenkaas

Supersimpele pasta met pompoen en geroosterde groenten

Romy
Deze pasta kost niet veel tijd, maar smaakt wel verrukkelijk. Alle groenten rooster je in de oven, waardoor je in een handomdraai wat lekkers op tafel zet.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti eventueel glutenvrij
  • ½ flespompoen
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ gele ui
  • 100 gram geitenkaas
  • 150 gram tomatenfrito
  • 1,5 el zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el basilicum uit een potje of vers
  • 2 snufjes cayennepoeder
  • 1 el pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snijd de flespompoen doormidden, schil deze en schep het vruchtvlees met de pitjes er met een lepel uit.
  • Snijd daarna de pompoen in kleine blokjes van zo’n 1 x 1 centimeter (of kleiner). Maak ze zeker niet te groot; anders heb je kans dat de pompoen niet goed gaar wordt.
  • Snijd de courgette, paprika en ui vervolgens ook in kleine blokjes. Versnipper daarna ⅔ van de geitenkaas met je vingers in stukjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Schep de pompoen, de andere groenten en de ui in een grote ovenschaal. Pers de knoflook erbij en voeg ook de basilicum, de cayennepeper en 1 eetlepel zwarte peper toe. Roer alles door, zodat de kruiden goed verdeeld zijn over de groenten. Strooi er daarna de geitenkaasblokjes overheen.
  • Schuif de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat deze in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Breng vervolgens een pan aan de kook voor de spaghetti. Zodra het water kookt, laat je de spaghetti in de pan glijden en kook je deze zo lang als op de verpakking staat.
  • Zet een ander klein pannetje op laag vuur en doe daarin de tomatenfrito. Voeg er ½ eetlepel zwarte peper aan toe. Neem vervolgens de overige ⅓ van de geitenkaas en maak die met een lepel wat zachter. Doe de geitenkaas bij de tomatenfrito en roer goed door.
  • Zet ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan op het vuur (zonder olie). Bak ze totdat ze goudbruin zijn. Bij pijnboompitten kun je er maar het beste bij blijven staan; vaak gaat het sneller dan je denkt.
  • Haal daarna de groenten uit de oven, giet de pasta af en haal ook de pijnboompitten en tomatensaus van het vuur. Schep de pasta op je bord, doe er wat tomatensaus overheen en maak een kuiltje voor de groenten. Schep de pijnboompitten er als garnering overheen.
Trefwoord Glutenvrij, Pasta, Pompoen, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!