Recept voor glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen
Romy
Dit glutenvrije bananenbrood kost niet veel tijd om te maken, en je hebt er genoeg aan om heel wat plakjes van te eten. Lekker bij de lunch of als gezonde(re) snack!
Blend de havermout fijn tot havermeel en prak de bananen met een vork.
Doe het havermeel, de bananen, het vanille-extract, de eieren, de honing en het vleugje kaneel bij elkaar. Blend tot een smeuïg geheel.
Breek de walnoten in grove stukjes en roer die samen met de blauwe bessen door het beslag.
Roer daarna ook het bakpoeder, de baking soda en het scheutje citroensap door het beslag.
Vet de cakevorm in met wat boter en verdeel het beslag over de cakevorm.
Strooi eventueel wat chocoladedruppels over het brood of gebruik cacao nibs als topping. Schuif het bananenbrood daarna in de voorverwarmde oven.
Laat het glutenvrije bananenbrood zo’n 45-55 minuten garen in de oven. Check na 45 minuten met een satéprikker of het goed gaar is. Dat is het geval zodra de satéprikker er droog uitkomt. Is dat niet het geval? Laat het bananenbrood dan nog even in de oven staan.
Klaar? Laat het bananenbrood dan nog even afkoelen in het cakeblik. Haal het er daarna uit en zet op een rek, zodat het vocht er aan de onderkant uit kan. En dan is het tijd om er plakken van te snijden en lekker aan te vallen!