Je kent vast wel de pizza's met kip Hawaï. Maar wist je dat je hier ook een heerlijk rijstgerecht mee kunt maken? Vegetarisch trouwens! Dit rijstgerecht is lekker zoet en barst van de lekkere groenten.
200gramvega-kipstukjesbijvoorbeeld de Sensational Pieces van Garden Gourmet
150mlkokosmelk
1tlsambal(of iets minder, net wat je lekker vindt)
1tlpeper
1tlkerriepoeder
2teentjes knoflook
Optioneel voor de garnering:
Cashewnoten of pinda’s
Sesampitjes
Cherrytomaatjes
Instructies
Snijd de wortels in dunne plakjes en de paprika in kleine stukjes.
Breng een pan water aan de kook voor de rijst. Volg de aanwijzingen op de verpakking om de rijst gaar te koken.
Doe de knoflook in een pan met een scheut olijfolie en bak de geperste knoflook op hoog vuur totdat deze wat glazig ziet.
Voeg dan de wortelplakjes, de paprikastukjes en de vega-kip toe aan de pan. Zet het vuur iets minder hard en roerbak een minuut of zeven.
Strooi wat peper en kerriepoeder over de groenten en doe de sambal erbij. Kijk zelf even hoeveel sambal je nodig hebt. Je kunt beter met een klein beetje beginnen en later wat toevoegen dan dat je iets te enthousiast sambal door je eten schept en straks vuur spuwt.
Schenk de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de groenten en kip. Doe ook de ananasstukjes erbij. Blijf nog een minuut of vijf roerbakken op laag vuur.
Proef even of je nog wat nodig hebt qua zout of peper. Haal dan de pan met groenten van het vuur en giet de rijst af. Schep samen op een bord.
Garneer eventueel met wat cashewnoten of lente-ui.