Ga terug
+ servings
gezonde chocoladepudding 2 1

Gezonde chocoladepudding (met maar 5 ingrediënten)

Romy
Ontbijten met chocoladepudding - waarom niet? Dat kan ook nog op een gezonde manier. Met dit recept heb je een heerlijk stevige pudding op tafel staan. Binnen 5 minuten en met maar 5 ingrediënten! De pudding is vegan en is glutenvrij te maken.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Equipment

  • steelpan

Ingrediënten
  

Voor de chocoladepudding:

  • 30 gram havermeel (eventueel zelf te maken van havermout) (Gebruik glutenvrij havermeel als je glutenvrij eet)
  • 1 rijpe banaan
  • 150 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk)
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1/2 el ahornsiroop (agavesiroop of een ander zoetmiddel kan ook)

Als toppings:

  • 1/2 banaan
  • Stukjes chocola
  • Handje amandelen
  • Pindakaas

Instructies
 

  • Prak de banaan met een vork in de steelpan.
  • Voeg dan de andere ingrediënten voor de chocoladepudding (havermeel, cacaopoeder, ahornsiroop en plantaardige melk) toe aan de pan. Verwarm de pan met het puddingmengsel daarna op laag vuur en roer goed door.
  • Verwarm de pudding zo'n 5 minuten en blijf daarbij goed roeren. Vind je de chocoladepudding wat te stevig worden? Voeg dan een beetje extra plantaardige melk toe.
  • Schenk de chocoladepudding in een bakje en serveer met de toppings naar keuze.
Trefwoord Banaan, Chocola, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Lactosevrij, Pudding, Toetje, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!