Gezonde chocoladepudding (met maar 5 ingrediënten)
Romy
Ontbijten met chocoladepudding - waarom niet? Dat kan ook nog op een gezonde manier. Met dit recept heb je een heerlijk stevige pudding op tafel staan. Binnen 5 minuten en met maar 5 ingrediënten! De pudding is vegan en is glutenvrij te maken.
30gramhavermeel(eventueel zelf te maken van havermout) (Gebruik glutenvrij havermeel als je glutenvrij eet)
1rijpe banaan
150mlplantaardige melk(zoals amandelmelk)
10gramcacaopoeder
1/2elahornsiroop(agavesiroop of een ander zoetmiddel kan ook)
Als toppings:
1/2banaan
Stukjeschocola
Handjeamandelen
Pindakaas
Instructies
Prak de banaan met een vork in de steelpan.
Voeg dan de andere ingrediënten voor de chocoladepudding (havermeel, cacaopoeder, ahornsiroop en plantaardige melk) toe aan de pan. Verwarm de pan met het puddingmengsel daarna op laag vuur en roer goed door.
Verwarm de pudding zo'n 5 minuten en blijf daarbij goed roeren. Vind je de chocoladepudding wat te stevig worden? Voeg dan een beetje extra plantaardige melk toe.
Schenk de chocoladepudding in een bakje en serveer met de toppings naar keuze.