Deze gnocchi met tomatensaus is supersnel te maken, zit vol groenten en smaakt lekker zoet. Volledig plantaardig en ook lekker om met het hele gezin te eten!
Snipper de halve ui en snijd daarnaast de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
Bak de knoflook en ui 2 minuten aan in een koekenpan totdat ze wat glazig zien. Voeg dan de paprika en aubergine toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Doe daarna ook de courgette bij de pan en voeg de Provençaalse kruiden, komijn en peper toe. Bak zo'n 7 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg daarna de tomatenblokjes, linzen en pesto toe aan de pan. Laat nog even sudderen op laag vuur.
Giet in een andere pan wat olijfolie en bak daarin de gnocchi ongeveer 2 minuten. Schep de gnocchi vervolgens door de pan met tomatensaus.
Proef even of de groenten goed gaar zijn. Serveer de gnocchi met tomatensaus daarna in twee kommen en garneer eventueel met basilicum, (vegan) kaas en pijnboompitten.