Deze noedels wok je in een lekkere zelfgemaakte saus die zoet en pittig tegelijk is. Een recept vol groenten en met vega-kipstukjes! Zo heb je binnen 30 minuten wat lekkers klaarstaan.
150gramnoedels(noedels naar keuze, gebruik rijstnoedels voor een glutenvrije versie)
160gramvega-kipstukjes(zoals de Garden Gourmet Sensational Pieces of Filet Pieces)
1 1/2paprika(ik gebruik 1/2 gele paprika en 1 rode)
1wortel
100gramsugar snaps of peultjes
100gramcherrytomaten
1/2rode ui
1eltomatenpuree
1elahornsiroop
1elsojasaus
1/2tlsambal
1tlpaprikapoeder
1tlpeper
1tlgemberpoeder
1tlkerrie
Olijfolie
Optioneel:
Bosui
Sesampitjes
Instructies
Snipper de rode ui en snijd de paprika in stukjes en de wortel in plakjes. Snijd daarnaast de cherrytomaten doormidden en dop de sugar snaps (verwijder alle "draadjes").
Bak de rode ui even aan in wat olijfolie, totdat die glazig gaat zien. Doe dan de paprikastukjes, wortelplakjes, vega-kipstukjes en sugar snaps bij de pan en bak 5 minuten mee.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart zodra ze klaar zijn.
Voeg nu de kruiden (peper, paprikapoeder, gemberpoeder en kerrie) toe, samen met de sambal, sojasaus en ahornsiroop. Roerbak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en schep daarbij goed om.
Zet het vuur terug en voeg de eetlepel tomatenpuree toe, samen met de cherrytomaatjes. Roerbak nog even totdat de paprika en wortel goed gaar zijn. Zijn de groenten nog niet pittig genoeg voor je? Doe er dan extra sambal bij.
Serveer nu de noedels met de woksaus. Garneer eventueel met bosui, stukjes pinda en sesampitjes.