Ga terug
–+ servings
vegan noedels 5

Vegan noedels met zoet-pittige saus

Romy
Deze noedels wok je in een lekkere zelfgemaakte saus die zoet en pittig tegelijk is. Een recept vol groenten en met vega-kipstukjes! Zo heb je binnen 30 minuten wat lekkers klaarstaan.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram noedels (noedels naar keuze, gebruik rijstnoedels voor een glutenvrije versie)
  • 160 gram vega-kipstukjes (zoals de Garden Gourmet Sensational Pieces of Filet Pieces)
  • 1 1/2 paprika (ik gebruik 1/2 gele paprika en 1 rode)
  • 1 wortel
  • 100 gram sugar snaps of peultjes
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerrie
  • Olijfolie

Optioneel:

  • Bosui
  • Sesampitjes

Instructies
 

  • Snipper de rode ui en snijd de paprika in stukjes en de wortel in plakjes. Snijd daarnaast de cherrytomaten doormidden en dop de sugar snaps (verwijder alle "draadjes").
  • Bak de rode ui even aan in wat olijfolie, totdat die glazig gaat zien. Doe dan de paprikastukjes, wortelplakjes, vega-kipstukjes en sugar snaps bij de pan en bak 5 minuten mee.
  • Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart zodra ze klaar zijn.
  • Voeg nu de kruiden (peper, paprikapoeder, gemberpoeder en kerrie) toe, samen met de sambal, sojasaus en ahornsiroop. Roerbak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en schep daarbij goed om.
  • Zet het vuur terug en voeg de eetlepel tomatenpuree toe, samen met de cherrytomaatjes. Roerbak nog even totdat de paprika en wortel goed gaar zijn. Zijn de groenten nog niet pittig genoeg voor je? Doe er dan extra sambal bij.
  • Serveer nu de noedels met de woksaus. Garneer eventueel met bosui, stukjes pinda en sesampitjes.
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij, Noedels, Paprika, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!