Ga terug
+ servings
bananenbroodmuffins met chocola 4

Vegan bananenbroodmuffins met chocola (ook glutenvrij!)

Romy
Geen plakje bananenbrood, maar bananenbroodmuffins! Ook erg lekker en net iets feestelijker in een vrolijk muffinvormpje. Deze bananenbroodmuffins zijn glutenvrij, vegan en vooral heel lekker. Zéker met wat chocoladesaus bovenop!
5 (1 stem)
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bakrecepten, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 6 tot 7 muffins

Equipment

  • Metalen muffinvorm
  • papieren muffinvormpjes
  • Oven
  • Steelpan en kommetje (voor de chocoladesaus)

Ingrediënten
  

  • 125 gram amandelmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 125 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
  • 35 gram pure chocola
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Voor de chocoladesaus:

  • 30 gram pure chocola

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. (Ik gebruik de heteluchtstand en zet de muffins dan in het midden van de oven.)
  • Prak 2,5 banaan (dus houd een halve banaan apart) met een vork en meng ze met de ahornsiroop, plantaardige melk en het vanille-extract. Roer vervolgens het amandelmeel, boekweitmeel en kaneel erdoorheen.
  • Roer het beslag goed door tot een fijne substantie of gebruik een foodprocessor om je daarbij te helpen.
  • Snijd vervolgens de 35 gram chocola in kleine stukjes en roer die, samen met het bakpoeder, door het beslag.
  • Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm en giet het beslag in de papieren vormpjes. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
  • Hak de overgebleven banaan in dunne plakjes en verdeel die over de bovenkant van de muffins.
  • Schuif de bananenbroodmuffins voor 25 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in een muffin. Zodra die er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
  • Laat de muffins nog zo'n 15 minuten afkoelen in de muffinvorm. Maak ondertussen de chocoladesaus. Smelt hiervoor de 30 gram chocola au bain mairie.
  • Haal de muffins uit de vorm en zet ze op een snijplank of placemat die (tijdelijk) vies mag worden. Maak snelle bewegingen met een theelepeltje om de chocoladesaus over de muffins heen te schenken. Laat de chocoladesaus nog even stollen en dan... aanvallen!
Trefwoord Banaan, Bananenbrood, Bananenmuffins, Chocola, Glutenvrij, Lactosevrij, Muffins, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!