Vegan bananenbroodmuffins met chocola (ook glutenvrij!)
Romy
Geen plakje bananenbrood, maar bananenbroodmuffins! Ook erg lekker en net iets feestelijker in een vrolijk muffinvormpje. Deze bananenbroodmuffins zijn glutenvrij, vegan en vooral heel lekker. Zéker met wat chocoladesaus bovenop!
125mlplantaardige melk(ik gebruik ongezoete amandelmelk)
35grampure chocola
2elahornsiroop
2tlkaneel
2tlbakpoeder
1tlvanille-extract
Voor de chocoladesaus:
30grampure chocola
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden. (Ik gebruik de heteluchtstand en zet de muffins dan in het midden van de oven.)
Prak 2,5 banaan (dus houd een halve banaan apart) met een vork en meng ze met de ahornsiroop, plantaardige melk en het vanille-extract. Roer vervolgens het amandelmeel, boekweitmeel en kaneel erdoorheen.
Roer het beslag goed door tot een fijne substantie of gebruik een foodprocessor om je daarbij te helpen.
Snijd vervolgens de 35 gram chocola in kleine stukjes en roer die, samen met het bakpoeder, door het beslag.
Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm en giet het beslag in de papieren vormpjes. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
Hak de overgebleven banaan in dunne plakjes en verdeel die over de bovenkant van de muffins.
Schuif de bananenbroodmuffins voor 25 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in een muffin. Zodra die er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Laat de muffins nog zo'n 15 minuten afkoelen in de muffinvorm. Maak ondertussen de chocoladesaus. Smelt hiervoor de 30 gram chocola au bain mairie.
Haal de muffins uit de vorm en zet ze op een snijplank of placemat die (tijdelijk) vies mag worden. Maak snelle bewegingen met een theelepeltje om de chocoladesaus over de muffins heen te schenken. Laat de chocoladesaus nog even stollen en dan... aanvallen!