Heb je zin in tropische vibes op de vroege ochtend? Met deze havermout met ananas is het altijd een beetje zomer op je ontbijtbord. Ananas, kokos en banaan - dit ontbijt heeft het allemaal. Het is gezond, vegan en vooral heel lekker.
100gramananas(kan uit de diepvries - laat hem dan wel goed ontdooien!)
100gramkokoskwark(bij voorkeur een stevige variant, zoals Alpro Absolutely Coconut)
1banaan
1tlagavesiroop of ahornsiroop
1/2tlvanille-extract
Handjekokossnippers
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak 2/3 banaan met een vork in een kommetje. Voeg daar de havermout, de kokoskwark, de agavesiroop, de ananas en het vanille-extract aan toe. Roer goed door.
Schep het mengsel in een kleine ovenschaal. Snijd de overgebleven 1/3 banaan in plakjes en verdeel die over het havermoutontbijt. Strooi ook de kokossnippers over de havermout.
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het ontbijt in ongeveer 20 minuten gaar worden. Het klopt dat de havermout dan nog een beetje smeuïg is. Zo is dit ontbijt op z'n lekkerst!
Strooi eventueel nog wat extra kokos over het ontbijt. Zet dan je lepel erin en smullen maar! (Pas op: de stukjes ananas kunnen nog wel wat heet zijn als je direct aanvalt.)