Ga terug
+ servings
vegan bananenpannenkoeken 5

Recept voor vegan bananenpannenkoeken met frambozensaus

Romy
Deze vegan bananenpannenkoeken zijn lekker fluffy, stevig en een tikkeltje zoet. Een heerlijk weekendontbijt voor als je zin hebt in iets extra speciaals! Oh ja, ze zijn zowel vegan als glutenvrij!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bakrecepten, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 porties

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 95 gram havermeel (= fijngemalen havermout: gekocht of zelfgemaakt, eventueel glutenvrij)
  • 175 gram plantaardige kwark bijvoorbeeld sojakwark of kokoskwark
  • 145 ml plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
  • 1 1/2 rijpe banaan
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Plantaardige margarine om in te bakken

Voor de frambozensaus:

  • 100 gram diepvriesframbozen
  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop (= optioneel)
  • 1 tl maïzena

Instructies
 

  • Prak de bananen met een vork. Voeg er de plantaardige kwark, de plantaardige melk en het vanille-extract aan toe. Roer goed door.
  • Roer dan het havermeel door de vloeibare ingrediënten en voeg een theelepel kaneel en een snufje zout toe. Roer door totdat je een stevig beslag hebt. Het klopt dat het beslag (door het havermeel) wat steviger is dan je van pannenkoekenbeslag gewend bent. Zo krijg je straks lekker dikke pannenkoeken.
  • Voeg als laatste een theelepel bakpoeder toe en roer nogmaals goed door. Laat het beslag vervolgens een minuut of drie rusten, zodat het bakpoeder alvast zijn werk kan doen.
  • Verhit dan een klontje plantaardige margarine in de koekenpan en schep met een soeplepel een klein beetje beslag in de pan. (Als je een niet te kleine koekenpan hebt, kun je soms twee pannenkoekjes tegelijk bakken.) Bak ongeveer 2-3 minuten totdat de onderkant goed gaar is.
  • Check met een spatel of de onderkant gaar is. Zodra er belletjes in het beslag zichtbaar zijn en de randen van de pannenkoek stevig zijn, kun je de pannenkoek met een spatel omdraaien. Laat ook de andere kant in ongeveer 2 minuten gaar worden. Ga op die manier door totdat al het beslag op is.
  • Maak de frambozensaus door de diepvriesframbozen met 1 tl maïzena en een scheutje ahornsiroop al roerend te verwarmen in een steelpan. Prak de frambozen eventueel fijn met een vork, zodat je echt een jam-structuur krijgt.
  • Stapel de pannenkoeken op en serveer met de frambozensaus en vers fruit.
Trefwoord Banaan, Glutenvrij, Lactosevrij, Pannenkoeken, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!