Recept voor vegan bananenpannenkoeken met frambozensaus
Romy
Deze vegan bananenpannenkoeken zijn lekker fluffy, stevig en een tikkeltje zoet. Een heerlijk weekendontbijt voor als je zin hebt in iets extra speciaals! Oh ja, ze zijn zowel vegan als glutenvrij!
Gang Bakrecepten, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2porties
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
95gramhavermeel(= fijngemalen havermout: gekocht of zelfgemaakt, eventueel glutenvrij)
175gramplantaardige kwarkbijvoorbeeld sojakwark of kokoskwark
145mlplantaardige melk(ik gebruik amandelmelk)
1 1/2rijpe banaan
1tlvanille-extract
1tlkaneel
Snufjezout
Plantaardige margarineom in te bakken
Voor de frambozensaus:
100gramdiepvriesframbozen
1elahornsiroop of agavesiroop(= optioneel)
1tlmaïzena
Instructies
Prak de bananen met een vork. Voeg er de plantaardige kwark, de plantaardige melk en het vanille-extract aan toe. Roer goed door.
Roer dan het havermeel door de vloeibare ingrediënten en voeg een theelepel kaneel en een snufje zout toe. Roer door totdat je een stevig beslag hebt. Het klopt dat het beslag (door het havermeel) wat steviger is dan je van pannenkoekenbeslag gewend bent. Zo krijg je straks lekker dikke pannenkoeken.
Voeg als laatste een theelepel bakpoeder toe en roer nogmaals goed door. Laat het beslag vervolgens een minuut of drie rusten, zodat het bakpoeder alvast zijn werk kan doen.
Verhit dan een klontje plantaardige margarine in de koekenpan en schep met een soeplepel een klein beetje beslag in de pan. (Als je een niet te kleine koekenpan hebt, kun je soms twee pannenkoekjes tegelijk bakken.) Bak ongeveer 2-3 minuten totdat de onderkant goed gaar is.
Check met een spatel of de onderkant gaar is. Zodra er belletjes in het beslag zichtbaar zijn en de randen van de pannenkoek stevig zijn, kun je de pannenkoek met een spatel omdraaien. Laat ook de andere kant in ongeveer 2 minuten gaar worden. Ga op die manier door totdat al het beslag op is.
Maak de frambozensaus door de diepvriesframbozen met 1 tl maïzena en een scheutje ahornsiroop al roerend te verwarmen in een steelpan. Prak de frambozen eventueel fijn met een vork, zodat je echt een jam-structuur krijgt.
Stapel de pannenkoeken op en serveer met de frambozensaus en vers fruit.