Ga terug
+ servings
vegan havermoutkoekjes 8

Vegan havermoutkoekjes met blauwe bessen & chocola

Romy
Deze vegan havermoutkoekjes zijn crunchy van buiten en lekker zacht van binnen. Houd jij van stevige koeken die een tikkeltje zoet zijn, maar niet te? En die ook nog gezonder zijn dan je zou denken? Dan zijn deze havermoutkoekjes met blauwe bessen vast een verwennerij waar je graag je tanden in zet. 
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bakrecepten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 9 koekjes

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven
  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 120 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 50 gram pindakaas (100% pindakaas of pindakaas met stukjes)
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 35 gram blauwe bessen
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 30 gram ahornsiroop
  • 10-15 pecannoten in stukjes
  • 35 gram pure chocola om te smelten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Neem 80 gram van de havermout en vermaal met de blender of keukenmachine tot havermeel. Houd de andere 40 gram apart.
  • Blend ook de twee bananen tot een papje. Schenk de banaan bij het havermeel, het amandelmeel, de overgebleven havermout en de pindakaas. Voeg verder vanille-extract, ahornsiroop en kaneel toe. Roer goed door met een lepel.
  • Meng daarna de stukjes pecannoot en de blauwe bessen met het beslag. Het klopt dat het deeg wat stevig en plakkerig is. Dit zorgt er straks voor dat de koekjes lekker smeuïg van binnen zijn.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm van het beslag bolletjes en druk die een klein beetje plat op de bakplaat. Maak de koekjes niet te dun en zorg ervoor dat de blauwe bessen goed tussen het deeg zitten.
  • Schuif de havermoutkoekjes voor 20 minuten in de oven. De koekjes mogen uit de oven zodra ze een klein beetje bruinig worden.
  • Smelt dan de chocola au bain mairie (in een kommetje in een pan met kokend water). Schenk de chocoladesaus over de koekjes en strooi er eventueel wat kokosrasp of stukjes noot overheen.
  • Laat de koekjes en chocola daarna een tijdje afkoelen, zodat je ze kunt eten zonder chocoladevingers te krijgen. En dan: snack smakelijk!

Notities

Wil je de koekjes glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije havermout.
Trefwoord Blauwe bessen, Chocola, Glutenvrij, Havermout, Koekjes, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!