Ga terug
+ servings
pindacurry

Vegan pindacurry met kikkererwten

Romy
Houd je van pindakaas en van curry? Dan kun je met deze pindacurry de plank niet misslaan. Een heerlijk kruidige en romige curry die ook niet moeilijk te maken is!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram basmatirijst
  • 1 gele paprika
  • 2 wortels
  • 130 gram kikkererwten = klein blikje
  • 100 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el pindakaas (gebruik 100% pindakaas)
  • 1 ui
  • 300 ml kokosmelk
  • 250 gram bouillon = ¼ bouillonblokje + 250 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 mespunt cayennepoeder
  • 1 el peper
  • ½ tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olijfolie

Optioneel ter garnering:

  • Handje pinda’s

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep de kikkererwten in een klein ovenschaaltje (zonder het kikkererwtenvocht). Laat ze in zo’n 30 minuten lekker knapperig worden. Ga ondertussen aan de slag met de stappen voor de pindakaascurry.
  • Snijd de paprika en ui in kleine stukjes en de wortel in dunne plakjes.
  • Bak de knoflook en ui kort aan in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Wacht totdat ze mooi glazig zijn geworden.
  • Doe de paprika en wortel bij de pan en zet het vuur iets lager. Bak een minuut of vijf.
  • Breng ondertussen water aan de kook voor de basmatirijst, en kook die volgens de instructies op de verpakking.
  • Schep dan de eetlepel tomatenpuree en de eetlepels pindakaas bij de groentenmix en strooi de verschillende gedroogde kruiden (peper, kerrie, kurkuma, komijn en kaneel) erbij.
  • Bak nog zo’n 2 minuten en schenk dan de bouillon erbij in de pan. Laat de curry zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur en roer regelmatig door.
  • Schenk daarna de kokosmelk erbij en schep de tuinerwten bij de curry. Laat opnieuw zo’n 5 minuten rusten, zodat de curry iets steviger wordt.
  • Verdeel de rijst en de curry over twee kommen en serveer met de geroosterde kikkererwten en eventueel wat pinda’s.
Trefwoord Curry, Glutenvrij, Kikkererwten, Lactosevrij, Pindakaas, Rijst, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!