Ga terug
+ servings
recept orzo met pompoen 15

Romige orzo met pompoen, courgette & pecannoten

Romy
Deze orzo is heerlijk smeuïg door de kookroom en barst van de groenten dankzij de pompoen, courgette en tomaatjes. Een lekker gerecht om op een koude dag van te genieten! Binnen 35 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.
5 (1 stem)
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram orzo (gebruik orzo van kikkererwtenmeel van Koro voor een glutenvrije optie)
  • 400 gram pompoen (evt. voorgesneden pompoenblokjes)
  • 1/2 courgette
  • 10 cherrytomaten of roma-tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 ml plantaardige kookroom (bijvoorbeeld soja-room of crème fraiche van haver)
  • 400 ml bouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje rozijnen
  • 40 gram pecannoten
  • Handje pompoenpitten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl peper
  • Paar takjes verse tijm
  • Olijfolie

Optioneel:

  • (Vegan) feta

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes. Snipper daarnaast de ui en snijd de courgette in stukjes.
  • Doe een beetje olijfolie in een wokpan en bak daarin de pompoenblokjes zo'n 10 minuten op laag vuur. Strooi daarna het paprikapoeder, de komijn en de peper over de pompoen. Voeg dan de courgette toe en bak een tijdje mee. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  • Fruit in een andere pan de knoflook en ui kort aan in wat olijfolie. Voeg dan de orzo toe en bak één minuut mee. Schenk dan de bouillon en de sojaroom erbij. Laat de orzo de bouillon en room opnemen. Dit duurt, afhankelijk van de orzo die je gebruikt, ongeveer 10 minuten (bij de kikkererwtenorzo is 5 minuten genoeg). Dreigt de orzo droog te koken? Voeg dan wat extra vocht toe.
  • Halveer de cherrytomaatjes en roer die door het groentemengsel. Voeg ook de rozijnen en de tijm toe. Roer dan ook de smeuïge orzo door het groentemengsel. Laat nog ongeveer 1-2 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de orzo met de pompoenpitten, pecannoten en eventueel wat (vegan) feta. Knijp eventueel wat sap van een stukje citroen bij de orzo voor een extra lekkere smaak.
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij, Orzo, Pompoen, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!