Deze orzo is heerlijk smeuïg door de kookroom en barst van de groenten dankzij de pompoen, courgette en tomaatjes. Een lekker gerecht om op een koude dag van te genieten! Binnen 35 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.
150gramorzo(gebruik orzo van kikkererwtenmeel van Koro voor een glutenvrije optie)
400grampompoen(evt. voorgesneden pompoenblokjes)
1/2courgette
10cherrytomaten of roma-tomaten
1rode ui
100mlplantaardige kookroom(bijvoorbeeld soja-room of crème fraiche van haver)
400mlbouillon
2teentjesknoflook
Handjerozijnen
40grampecannoten
Handjepompoenpitten
2tlpaprikapoeder
1tlkomijnpoeder
1tlpeper
Paartakjesverse tijm
Olijfolie
Optioneel:
(Vegan) feta
Instructies
Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes. Snipper daarnaast de ui en snijd de courgette in stukjes.
Doe een beetje olijfolie in een wokpan en bak daarin de pompoenblokjes zo'n 10 minuten op laag vuur. Strooi daarna het paprikapoeder, de komijn en de peper over de pompoen. Voeg dan de courgette toe en bak een tijdje mee. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Fruit in een andere pan de knoflook en ui kort aan in wat olijfolie. Voeg dan de orzo toe en bak één minuut mee. Schenk dan de bouillon en de sojaroom erbij. Laat de orzo de bouillon en room opnemen. Dit duurt, afhankelijk van de orzo die je gebruikt, ongeveer 10 minuten (bij de kikkererwtenorzo is 5 minuten genoeg). Dreigt de orzo droog te koken? Voeg dan wat extra vocht toe.
Halveer de cherrytomaatjes en roer die door het groentemengsel. Voeg ook de rozijnen en de tijm toe. Roer dan ook de smeuïge orzo door het groentemengsel. Laat nog ongeveer 1-2 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en serveer de orzo met de pompoenpitten, pecannoten en eventueel wat (vegan) feta. Knijp eventueel wat sap van een stukje citroen bij de orzo voor een extra lekkere smaak.