Ben jij ook zo dol op pindakaas? Dan ga je dit pindakaasbrood sowieso lekker vinden. Het is smeuïg, lekker zoet en heeft uiteraard een subtiele pindasmaak. Een feestje om te maken én van te eten!
125grampindakaas(gebruik een redelijk vloeibare 100%-variant, geen Calvé)
3bananen
150mlamandelmelkof andere (plantaardige) melk
40gramrozijnen
3elahornsiroop
1tlkaneel
1tlvanille-extract
2tlbakpoeder
1snufjezout
Optioneel voor bovenop het pindakaasbrood:
Handje pinda’s
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak de bananen en mix ze met het haver- en amandelmeel, de pindakaas en de ahornsiroop. Roer of mix totdat het goed gemengd is.
Schenk dan de amandelmelk erbij. Is het beslag dan erg vochtig? Doe er dan een beetje havermeel bij. Is het beslag juist droog? Voeg dan een klein scheutje melk toe.
Doe de theelepel kaneel en het vanille-extract bij het beslag en voeg ook de rozijnen toe. Roer ten slotte ook het bakpoeder door het beslag heen.
Vouw het bakpapier in de cakevorm en schep dan het beslag in de vorm.
Zet het pindakaasbrood voor zo’n 55 minuten in de oven. Check na 50 minuten of je een satéprikker schoon uit het brood kunt halen. Als dat zo is, dan is je brood klaar.
Laat het pindakaasbrood nog ongeveer 30 minuten afkoelen in de cakevorm en haal het er dan uit. Na nog een tijdje afkoelen kun je er plakken van snijden. Besmeer vooral met een laag pindakaas om je pindakaascravings nog meer te stillen.