Havermout is allesbehalve een saai ontbijt. En als je daar nog niet van overtuigd bent, dan laat dit recept het je hopelijk zien. Deze heerlijke havermoutpap maak je met banaan, kaneel en notenpasta en is smeuïg en kruidig én een gezonde start van de dag.
60gramplantaardige kwark(bijvoorbeeld sojakwark of kokoskwark)
1banaan
2tlkaneel
1tlvanille-extract
Als toppings:
Handjeblauwe bessen
1elnotenpasta(amandelpasta of pindakaas)
Pompoenpitten
Amandelen of andere noten
Amandelschaafsel(=optioneel)
Instructies
Prak 2/3 banaan met een vork. Houd de rest van de banaan apart. Doe de 2/3 banaan, de havermout en plantaardige melk bij elkaar in een steelpan. Voeg daar kaneel en vanille-extract aan toe.
Zet de pan op een laag vuurtje en warm in ongeveer 6 minuten op. Blijf ondertussen goed doorroeren.
Voeg in de laatste minuut de plantaardige kwark toe en roer nog even goed door.
Serveer de warme havermoutpap met de overgebleven banaan (in plakjes), blauwe bessen, notenpasta, amandelen of noten en eventueel wat pompoenpitten en amandelschaafsel. Geniet!