Ga terug
+ servings
basisrecept havermout 9

Recept: havermoutpap maken met banaan & kaneel

Romy
Havermout is allesbehalve een saai ontbijt. En als je daar nog niet van overtuigd bent, dan laat dit recept het je hopelijk zien. Deze heerlijke havermoutpap maak je met banaan, kaneel en notenpasta en is smeuïg en kruidig én een gezonde start van de dag.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Equipment

  • steelpan

Ingrediënten
  

  • 45 gram havermout evt. glutenvrij
  • 150 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk)
  • 60 gram plantaardige kwark (bijvoorbeeld sojakwark of kokoskwark)
  • 1 banaan
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract

Als toppings:

  • Handje blauwe bessen
  • 1 el notenpasta (amandelpasta of pindakaas)
  • Pompoenpitten
  • Amandelen of andere noten
  • Amandelschaafsel (=optioneel)

Instructies
 

  • Prak 2/3 banaan met een vork. Houd de rest van de banaan apart. Doe de 2/3 banaan, de havermout en plantaardige melk bij elkaar in een steelpan. Voeg daar kaneel en vanille-extract aan toe.
  • Zet de pan op een laag vuurtje en warm in ongeveer 6 minuten op. Blijf ondertussen goed doorroeren.
  • Voeg in de laatste minuut de plantaardige kwark toe en roer nog even goed door.
  • Serveer de warme havermoutpap met de overgebleven banaan (in plakjes), blauwe bessen, notenpasta, amandelen of noten en eventueel wat pompoenpitten en amandelschaafsel. Geniet!
Trefwoord Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!