Vegan dadeltaart met chocola en Oreo's (maar 5 ingrediënten!)
Romy
Deze vegan dadeltaart met chocola en Oreo's smaakt fantastisch, is supersimpel te maken en bevat maar 5 ingrediënten. Kortom: een perfecte verjaardagstaart voor de snelle bakker!
10Oreo-koekjes(gebruik de glutenvrije Oreo-koekjes van AH-huismerk voor een glutenvrije variant)
85grampure chocola
40gramkokosolie
2elahornsiroop
Plantaardige margarine(om de bakvorm in te vetten)
Optioneel, voor bovenop de taart:
Extra Oreo-koekjes
Kokosrasp
Vers fruit
Instructies
Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier. Vet de randen in met margarine.
Snijd de dadels in kleine stukjes en hak ook de Oreo-koekjes in brokken (van ongeveer 1 centimeter breed).
Doe de kokosolie en ahornsiroop samen in een steelpan en verwarm op laag vuur. Smelt op die manier de kokosolie. Roer dan de stukjes dadel door het mengsel en verwarm nog even mee totdat je een kleverige massa krijgt.
Haal de pan van het vuur en roer de stukjes Oreo door het dadelmengsel.
Schep het mengsel in de taartvorm en druk aan alle kanten goed aan. Zorg ervoor dat de bovenkant zoveel mogelijk is gladgestreken.
Smelt nu de pure chocola au bain mairie. Schenk de chocola over de dadeltaart in de bakvorm en strijk waar nodig glad met een lepel. Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de taart kan opstijven en de chocola stolt.
Strooi ter versiering wat kokosrasp over de taart en maak de taart af met vers fruit en extra Oreo-koekjes. Snijd de dadeltaart in stukjes (zo groot of klein als je wilt!) en geniet!
Trefwoord Chocola, Chocoladetaart, Dadels, Taart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!