Ga terug
+ servings
vegan dadeltaart

Vegan dadeltaart met chocola en Oreo's (maar 5 ingrediënten!)

Romy
Deze vegan dadeltaart met chocola en Oreo's smaakt fantastisch, is supersimpel te maken en bevat maar 5 ingrediënten. Kortom: een perfecte verjaardagstaart voor de snelle bakker!
4.50 (2 stemmen)
Voorbereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 20 minuten
Gang Bakrecepten, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Mediterraan
Porties 8 tot 10 stukjes

Equipment

  • Taartvorm (ik gebruik er één van 18 cm doorsnee)
  • Bakpapier
  • steelpan

Ingrediënten
  

  • 275 gram medjoul-dadels (ontpit)
  • 10 Oreo-koekjes (gebruik de glutenvrije Oreo-koekjes van AH-huismerk voor een glutenvrije variant)
  • 85 gram pure chocola
  • 40 gram kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • Plantaardige margarine (om de bakvorm in te vetten)

Optioneel, voor bovenop de taart:

  • Extra Oreo-koekjes
  • Kokosrasp
  • Vers fruit

Instructies
 

  • Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier. Vet de randen in met margarine.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en hak ook de Oreo-koekjes in brokken (van ongeveer 1 centimeter breed).
  • Doe de kokosolie en ahornsiroop samen in een steelpan en verwarm op laag vuur. Smelt op die manier de kokosolie. Roer dan de stukjes dadel door het mengsel en verwarm nog even mee totdat je een kleverige massa krijgt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de stukjes Oreo door het dadelmengsel.
  • Schep het mengsel in de taartvorm en druk aan alle kanten goed aan. Zorg ervoor dat de bovenkant zoveel mogelijk is gladgestreken.
  • Smelt nu de pure chocola au bain mairie. Schenk de chocola over de dadeltaart in de bakvorm en strijk waar nodig glad met een lepel. Zet de taart dan voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de taart kan opstijven en de chocola stolt.
  • Strooi ter versiering wat kokosrasp over de taart en maak de taart af met vers fruit en extra Oreo-koekjes. Snijd de dadeltaart in stukjes (zo groot of klein als je wilt!) en geniet!
Trefwoord Chocola, Chocoladetaart, Dadels, Taart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!