Ga terug
+ servings
appel havermout ontbijt 2

Warm appel-havermout-ontbijt met kaneel (vegan!)

Een ontbijt à la appeltaart? Dat kan op een gezonde manier met dit appel-havermout-ontbijt. Een verwarmend ontbijt dat verrukkelijk is om je dag mee te starten!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Equipment

  • steelpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 40 gram havermout
  • 140 ml amandelmelk of andere plantaardige melk
  • 1 Elstar-appel
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl rozijnen
  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop

Optioneel:

  • Paar walnoten of pecannoten
  • Lepel pindakaas

Instructies
 

  • Snijd de appel doormidden en verwijder het klokhuis. Schil één van de halve appels; laat bij de andere helft de schil eromheen zitten. Hak beide halve appels in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes geschilde appel samen met de havermout, amandelmelk, 1 tl kaneel en 1 tl koek- en speculaaskruiden in een steelpannetje. Verwarm op laag vuur en roer goed door, zodat er een stevige havermoutpap ontstaat.
  • Gooi in een steelpannetje de ongeschilde appelstukjes met 1 tl kaneel, 1 tl koek- en speculaaskruiden, de rozijnen en de ahornsiroop bij elkaar. Verwarm ook dit op laag vuur en blijf doorroeren, zodat het niet aankoekt. Ga door totdat de appel lekker zacht is geworden en een beetje glazig ziet door de ahornsiroop.
  • Schep de havermoutpap in een bakje en schep daarop het appelmengsel. Strooi er eventueel wat stukjes versnipperde noten overheen. Extra veel trek? Doe er dan ook een beetje pindakaas bij.
  • Klaar, ontbijten maar!
Trefwoord Appel, Glutenvrij, Havermout, Havermoutpap, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!