Breng een pan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst zolang als volgens de verpakking nodig is.
Fruit ondertussen in een koekenpan (of wokpan) de ui en geperste knoflook zo’n 3 minuten aan in een eetlepel olijfolie. Gebruik je verse gember (in plaats van gemberpoeder)? Gooi die dan ook in de pan.
Doe daarna de paprikastukjes erbij en laat zo’n 3 minuten meebakken op middelhoog vuur.
Strooi de gedroogde kruiden (gember, kerriepoeder, kurkuma, peper, garam masala en chilipoeder) over de groentemix en schep de tomatenpuree erdoorheen. Bak nog een minuut of twee op middelhoog vuur.
Giet vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en doe ook de vega-kipstukjes erbij. Nu kan het lange sudderen beginnen. Zet het vuur laag en laat alles nog zeker 15 minuten pruttelen, terwijl je ondertussen het currymengsel goed door roert.
Proef na die 15 minuten of je nog wat zout of peper nodig hebt en voeg de tuinerwten toe. Laat nog ongeveer twee minuten pruttelen. Helemaal tevreden? Haal de pan dan van het vuur en serveer de butter chicken met de rijst in een kom.
Wil je het gerecht er extra feestelijk uit laten zien? Dan kun je er eventueel wat door de helft gesneden cherrytomaatjes op leggen en er wat peterselie overheen strooien. Meer voor het oog dan voor de smaak overigens.