Ga terug
gezonde chocoladetaart 10

Recept gezonde chocoladetaart

Romy
Deze chocoladetaart is zo gezond dat je hem zelfs als ontbijt of lunch kunt eten. Gemaakt van onder andere banaan en havermout, maar met de heerlijke smaak van chocola. Een absolute aanrader!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2 porties

Equipment

  • 1 kleine springvorm van 12 cm doorsnee (of een grotere springvorm als je de taart voor meerdere personen maakt)

Ingrediƫnten
  

  • 75 gram havermout
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gram magere kwark (evt. sojakwark voor vegan)
  • 1 el agavesiroop
  • Handje blauwe bessen of frambozen (of ander fruit)

Optioneel voor topping:

  • Paar cashewnoten
  • Stukjes pure chocola of cacao nibs
  • Beetje kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden voordat je aan de slag gaat.
  • Prak de banaan en gooi de havermout met het cacaopoeder, de kwark, agavesiroop en de banaan in een grote kom.
  • Roer alles door elkaar en zet dan de blender erin om er een fijn mengsel van te maken.
  • Voeg daarna het bakpoeder toe aan het mengsel en roer nog eens goed door.
  • Giet het mengsel in de kleine springvorm en schuif in de oven. Laat de ontbijttaart een minuut of 25 rijzen en haal dan uit de oven.
  • Strooi daarna het fruit over de kleine chocoladetaart en voeg daar eventueel nog wat versnipperde cashewnoten, kokosrasp en stukjes pure chocola aan toe als je extra veel trek hebt.
  • Laat, als je dat volhoudt, de taart nog vijf minuten afkoelen in de springvorm om te voorkomen dat hij inzakt.

Notities

Ik maakte 1 kleine chocoladetaart in een springvorm van 12 centimeter doorsnee. Dit taartje aten wij met 2 personen op. Wil je nu meerdere mensen op taart trakteren en niemand teleur hoeven stellen op een verjaardag of bij een high tea? Doe dan de aantallen keer vier, zodat je een grotere achtpersoons-taart kunt serveren.
Trefwoord chocola, chocoladetaart, havermoutontbijt, ontbijttaart