Ga terug
lasagnette recept 4

Recept vegetarische lasagnette

Romy
Lasagne maar dan uit de pan - deze lasagnette wíl je eten. Een verrukkelijk en voedzaam gerecht met heel veel groenten en lekker veel kaas. Maak 'm zelf en geniet er al binnen 30 minuten van!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 1/2 pak lasagnebladen
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 gram tomatenblokjes (=1 blik)
  • 200 gram tomatenfrito
  • 200 gram linzen (uit blik of zak)
  • 3 el geraspte kaas (of meer!)
  • 3 teentjes knoflook
  • Paar snufjes peper
  • Snufje cayennepoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie

Optioneel voor de garnering:

  • Blaadjes basilicum
  • Paar cherrytomaten

Instructies
 

  • Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de courgette en paprika in kleine stukjes.
  • Breek de lasagnebladen in grove stukken. Dit hoeft niet precies en recht.
  • Breng een pan water aan de kook voor de lasagnebladen.
  • Doe een klein scheutje olijfolie in een roerbakpan, pers daar de knoflook bij en bak zo’n 2 minuten aan op hoog vuur.
  • Gooi daarna de wortel en paprika ook in de pan en roerbak nog een minuut of drie. Schep er vervolgens de stukjes courgette bij en bak 2 minuten mee. Roer dan ook de tomatenblokjes en frito door de pan en vroeg de peper, cayennepoeder en Italiaanse kruiden toe. Roerbak dit een minuut of tien op hoog vuur.
  • Doe, zodra het water voor de pasta kookt, de stukken lasagnebladen in de pan. Giet er een flinke druppel olijfolie bij om te voorkomen dat de bladen aan elkaar kleven. Laat de lasagnebladen een minuut of acht koken, totdat ze lekker zacht zijn. Proef eventueel voor of ze goed gaar zijn.
  • Schep de stukken lasagnebladen door de saus en giet ook de linzen erbij. Laat nog een minuut of vijf pruttelen en proef even of je nog peper of zout mist.
  • Verdeel de lasagne over de borden en strooi er geraspte kaas overheen. Maak eventueel af met blaadjes basilicum en wat cherrytomaatjes voor de mooie look (en de lekkere smaak natuurlijk).

Notities

Tip voor niet-linzenfans

En ben jij nu niet zo’n linzenfan, maar houd je wel van vegetarisch gehakt? Dan kan ik je het vega-gehakt van Beyond Meat aanraden. Die smaakt (zelfs volgens Bart, die normaal wat kritisch is op namaakvlees) écht naar vlees. Met dat gehakt erin durf je misschien ook fanatieke vleesetende vrienden nog een vegetarische lasagnette voor te schotelen. Niemand die het verschil proeft. Of nou ja, op hoop van zegen ;)
Trefwoord lasagne, lasagnette, pasta