Deze heerlijk zoete risotto is voor de echte tomatenliefhebber. Binnen 30 minuten heb je deze lekkere risotto op tafel staan. Een tomatenmaaltijd om enorm van te genieten!
90gramgeitenkaas(ik gebruik voorgesneden plakjes van Jumbo/Lidl/AH)
350ml.bouillon(= 350 ml. water + ½ bouillonblokje)
3teentjes knoflook
Paar snufjes peper
2snufjescayennepoeder
1elProvençaalse kruiden(ik gebruik die van Lidl-huismerk)
Paar blaadjes verse basilicum
1elolijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schuif zodra de oven is voorverwarmd (terwijl je de stappen hieronder aan het doorlopen bent) de cherrytomaatjes in de oven. Een minuut of tien is voldoende. Zodra de tomaatjes wat gaan scheuren, zijn ze klaar.
Snijd om te beginnen de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes.
Schenk de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de ui en knoflook een paar minuten aan, totdat ze wat bruin en glazig zien.
Gooi de risottorijst bij de pan met ui en knoflook. Bak een minuut of twee mee. Blijf wel goed omscheppen, zodat de rijst niet aanbakt. Strooi ook de gedroogde kruiden over de risotto.
Doe ⅓ van de bouillon in de koekenpan, samen met de tomatenfrito. Blijf goed doorroeren totdat de risottorijst de bouillon en frito grotendeels heeft opgenomen.
Schenk daarna nog een beetje bouillon in de pan. Voeg vervolgens steeds kleine beetjes toe zodra de bouillon in zijn geheel is opgenomen. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt; het ene type risottorijst neemt meer bouillon op dan het andere type.
Doe ook de gesneden tomaat en de diepvrieserwten in de pan en bak nog 2 minuten mee.
Haal daarna de pan van het vuur en schep de tomatenrisotto in twee pannen. Leg de cherrytomaatjes uit de oven erbovenop en maak af met de geitenkaas en een paar blaadjes basilicum.