Gang Bakrecepten, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 12plakken
Ingrediënten
200gramhavermeel(215 gram amandelmeel kan ook)
3rijpe bananen
100mlamandelmelk(of andere (plantaardige) melk)
2eieren
30gramcacaopoeder(geen Nesquick, maar rauwe cacao)
1zakje bakpoeder
Flinke hand hazelnoten en/of pecannoten
Handje rozijnen
Boter om in te vetten
Optioneel voor de topping:
1elpindakaas
1tlcacao nibs
Instructies
Vet een cakeblik in met wat boter en verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd een van de bananen doormidden. Doe de 2,5 banaan samen met het havermeel, de eieren, de melk, het cacaopoeder en het bakpoeder in een kom. Pak de mixer erbij en maak er een smeuïg beslag van.
Gooi daarna de rozijnen bij het beslag en roer goed door met een lepel. Schep het beslag vervolgens in het ingevette cakeblik.
Snijd de overgebleven halve banaan in dunne plakjes en leg die in een rij op de bovenkant van het chocolade-bananenbrood.
Hak de noten in kleine stukjes met een scherp mes. Strooi de stukjes noot over het bananenbrood.
Schuif het cakeblik in de oven voor zo’n 30 minuten.
Haal het bananenbrood met chocola na 15 minuten uit de oven en doe aluminiumfolie over de bovenkant. Dan verbranden de nootjes niet.
Check na de oventijd of het brood goed gaar is door er met een vork in de prikken. Als de vork goed schoon blijft, is het brood klaar om uit de oven te halen.
Versier het bananenbrood optioneel met pindakaas door een beetje pindakaas met je vork te pakken en zo dunne streepjes pindakaas te maken. Eventueel kun je er ook wat cacao nibs overheen strooien.
Na een paar minuten afkoelen kun je het bananenbrood in plakjes snijden en serveren. Extra lekker is het met een beetje honing of pindakaas erop gesmeerd.