Ga terug
pasta met paprikasaus 2

Recept pasta met paprikasaus (vegetarisch)

Romy
Je eigen pastasaus maken is een makkie. En deze paprikasaus is ook nog eens heerlijk kruid, romig en smeuïg tegelijk. Genieten verzekerd met deze heerlijke pasta met paprika!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele ui
  • 2 wortels (of 1 grote wortel)
  • 7-8 kastanjechampignons
  • Verse tagliatelle (evt. glutenvrij van Jumbo- of AH-huismerk)
  • 75 gram geitenkaas
  • 3 el parmezaanse kaas
  • Handje pijnboompitten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 2 snufjes cayennepoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • Scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de paprika in kleine blokjes, en de ui en teentjes knoflook in kleine stukjes. Hak vervolgens de wortels en kastanjechampignons in dunne plakjes.
  • Doe een beetje olijfolie in een wokpan en gooi daar de paprika, ui en knoflook bij. Voeg er 3 snufjes zwarte peper en 4 snufjes paprikapoeder aan toe, en roerbak een minuut of vijf op hoog vuur.
  • Haal daarna de pan van het vuur en doe de groenten in een mixkom (of in je supersonische keukenapparaat). Meng met de geitenkaas en maak van het geheel met de blender een gladde saus. Is de saus naar jouw smaak wat dik? Dan doet een klein beetje water wonderen.
  • Doe daarna de kastanjechampignons en wortelplakjes met een beetje olijfolie in een wokpan. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en zet het vuur daarna iets zachter. Kruid met 2 snufjes zwarte peper, 4 snufjes paprikapoeder en 2 snufjes cayennepoeder. Blijf daarna goed doorroeren.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook waarin je straks de pasta kunt koken. Laat de tagliatelle in het water glijden zodra het water flink borrelt. Lees op de verpakking hoe lang de pasta moet koken (bij verse pasta is dit korter dan bij nog niet voorgekookte pasta).
  • Pak er een klein pannetje bij om de pijnboompitten in te bakken. Bak ze in een paar minuten goudbruin. Let op: dit kan hard gaan en zwart geblakerd zijn pijnboompitten niet op hun lekkerst, dus haal ze op tijd van het vuur.
  • Giet de pasta af zodra deze gaar is en haal de groenten van het vuur. Schep de paprikasaus en de groenten door de pasta. Roer nog eens goed door en proef de saus ook zeker even voor. Peper en zout toevoegen kan altijd.
  • Serveer de pasta met paprikasaus daarna direct in twee diepe schalen en strooi er wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen. Enjoy!
Trefwoord pasta, pastasaus, tagliatelle