Ga terug
havermout met pompoen 5

Recept warme havermout met pompoen

Deze havermoutpap is net even anders dan anders door de toevoeging van pompoen. Geloof me: deze combinatie moet je een keer proberen. Het smaakt verrassend lekker en zoet. Een heerlijk powerontbijt voor een goede start van de dag!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 200 gram pompoen (=ongeveer ⅓ pompoen)
  • 80 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 200 ml amandelmelk (of andere (plantaardige) melk)
  • 1 banaan
  • Handje rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 el honing

Optioneel als topping:

  • ½ tl kokosrasp
  • Paar pecannoten (fijn gehakt)
  • 1 el pindakaas
  • Paar frambozen

Instructies
 

  • Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd ⅓ van de pompoen in kleine blokjes. Kook deze zo’n 5 minuten in een pannetje. Daardoor wordt de pompoen zachter en kun je er straks ook zonder spierballen met je blender doorheen komen.
  • Giet de pompoenblokjes af en mix ze met de blender tot een gladde pompoenpuree.
  • Snijd de banaan door de helft en prak een halve banaan fijn met een lepel.
  • Doe de pompoenpuree, havermout, amandelmelk, kaneel, koek- en speculaaskruiden, honing en de geprakte banaan bij elkaar in een schaaltje en roer goed door.
  • Laat het havermoutmengsel daarna op laag vuur warm worden. Na een paar minuten, als je een stevige pap hebt, is de havermout klaar.
  • Verdeel de havermout over twee schaaltjes. Snijd de overgebleven halve banaan in plakjes en leg die op de havermout. Strooi er ook wat rozijnen overheen en voeg eventueel pecannoten, kokosrasp en frambozen toe.

Notities

Ben je net zo’n pindakaasliefhebber als ik? Strijk dan vooral ook wat pindakaas over de havermout. Maakt het extra lekker!
Trefwoord havermout, havermoutontbijt, havermoutpap, pompoen