Ga terug
ovenhavermout

Recept havermout met appel uit de oven

Romy
Ontbijten met appeltaart? Het kan! Deze havermout met appel smaakt haast als appeltaart, maar dan in een gezond jasje. Een heerlijk havermoutontbijt voor een weekendochtend (of eigenijk gewoon voor elke ochtend)!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 80 gram havermout
  • 250 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl honing
  • 1 el rozijnen
  • Paar pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd 1 appel in kleine stukjes (uiteraard zonder het klokhuis). Snijd de andere appel door de helft en snijd één helft in stukjes en de andere helft in (een stuk of 10) plakjes. Maak de plakjes niet te dun; dan blijven ze straks beter bovenop liggen.
  • Doe de havermout, appel, melk en rozijnen bij elkaar in een schaal. Voeg er ook de kaneel, koek- en speculaaskruiden en honing aan toe.
  • Roer alles met een lepel goed door. Giet daarna het mengsel in een kleine ovenschaal of in twee kleine taartvormpjes.
  • Verdeel de plakjes appel over de bovenkant van de appeltaart-havermout. Leg ze wat schuin over elkaar heen als je het er extra feestelijk uit wilt laten zien.
  • Schuif daarna de ovenschaal met de havermout in de voorverwarmde oven en wacht zo’n 25 minuten (het lastigste onderdeel van het hele recept, want wachten is best moeilijk als het zo lekker ruikt!).
  • Haal daarna de havermout uit de oven. Snijd de pecannoten in kleine stukjes en strooi die uit over de havermout. Spuit eventueel nog wat honing over de havermout als je houdt van lekker zoet.

Notities

Tip: wacht met de pecannoten over de havermout strooien totdat de havermout gebakken is. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ze er anders een tikkeltje zwart geblakerd uit kunnen komen.
Trefwoord appel, havermout, havermoutontbijt