Ga terug
vegetarische gnocchi 20

Vegetarische gnocchi met romige paprikasaus

Romy
Deze gnocchi in een heerlijk romig sausje bevat verrassend veel groenten, is supersimpel en smaakt bovenal geweldig lekker. Al binnen 20-25 minuten staat hij op tafel!
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram verse gnocchi of maak ze zelf
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 150 gram diepvrieserwten
  • ½ rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 90 gram geitenkaas
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 snufjes cayennepoeder
  • 1 el olijfolie

Optioneel (als garnering):

  • Handje pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas of strooikaas
  • Verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak ondertussen de paprika en ui in kleine stukjes en de wortels in dunne plakjes. Pers de knoflook fijn.
  • Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi en laat daar vervolgens de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in koken. Bij verse gnocchi is een minuut of twee/drie koken al voldoende. Giet daarna de gnocchi af en laat even apart staan.
  • Fruit de ui en knoflook in een koekenpan aan in een scheutje olijfolie op hoog vuur. Haal ze van het vuur zodra ze wat glazig zien.
  • Schep de knoflook en ui in een ovenschaal, samen met de gesneden wortel en paprika. Strooi er kurkuma, kerrie, peper en cayennepoeder overheen en schenk er een klein beetje olijfolie bij. Schep goed om met een lepel voordat je ze in de oven schuift.
  • Doe de gnocchi in een apart ovenschaaltje en schuif ook die in de oven. Laat alles in zo’n 10 minuten goed gaar worden.
  • Doe ondertussen opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak daarin de diepvrieserwten. Een minuut of twee/drie is voldoende; dan blijven ze mooi groen.
  • Zijn de 10 minuten voorbij? Haal dan de schalen uit de oven. Doe het groentemengsel met de geitenkaas (zonder de erwten) in een mengbeker en blend ze tot een glad geheel. Roer er daarna met een lepel de doperwten doorheen.
  • Bak wat pijnboompitten goudbruin een droge koekenpan voor de garnering.
  • Serveer de gnocchi in twee kommen, schenk de saus eroverheen en strooi de pijnboompitten, extra kaas en eventueel wat basilicum over de vegetarische gnocchi. Dinner is ready!