Ben jij dol op stroopwafels en heb je een zwak voor muffins? Dan zijn deze stroopwafelmuffins precies wat je zoekt. Ze zijn gezonder dan je denkt, maar bovenal ontzettend lekker en heerlijk zoet.
Doe de havermout in de blender of keukenmachine om het fijn te malen.
Gooi daarna ook de 2 bananen, de agavesiroop (of honing), het vanille-extract en de theelepel kaneel erbij en maak er met een mixer of keukenmachine een glad mengsel van.
Klop de eieren met een garde en roer ook die door het beslag heen.
Gooi daarna het bakpoeder, de baking soda en het citroensap erbij en roer nog eens goed door.
Snijd de 3 stroopwafels in kleine stukjes. Roer ⅔ van de stroopwafelstukjes (dus 2 hele stroopwafels) door het beslag.
Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm en schep met een lepel het beslag in de papieren vormpjes.
Verdeel daarna de overgebleven stukjes stroopwafel over de muffins.
Zet de stroopwafelmuffins voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 20 minuten met een satéprikker of ze goed gaar zijn. Als de satéprikker er droog uitkomt, zijn ze klaar. Is dat nog niet zo? Laat ze dan nog even staan.
Laat de muffins heel even (zo’n 10 minuten) afkoelen op een ovenrek, zodat het vocht eruit kan. En daarna: smullen maar!