Brownies van zwarte bonen? Yes, dat is verrassend lekker! Deze gezonde brownies hebben de verrukkelijke intense smaak van chocolade, maar zijn eigenlijk hartstikke gezond. Heel eventjes in de keuken staan en je hebt dit fantastische chocolade-tussendoortje al op tafel staan!
400gramzwarte bonen(let op: dit is het uitlekgewicht, dus je hebt meer nodig dan één blik)
1rijpe banaan
2eieren
20gramcacaopoeder
5grote dadels(ontpit)
35grampure chocola
1tlvanille-extract
2tlbakpoeder
3elahornsiroop(of agavesiroop of honing)
Optioneel voor de garnering:
Kokosrasp
Extra stukjes pure chocola(of bakvaste chocoladedruppels)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een grote kom.
Prak de banaan met een vork en doe deze bij de zwarte bonen in de kom. Schep ook het cacaopoeder, vanille-extract en de ahornsiroop (of agavesiroop of honing) erbij. Mix het geheel met een keukenmachine of blender tot een zacht beslag.
Klop de twee eieren in een aparte kom los met een garde. Roer ze daarna door het beslag heen.
Hak de chocolade en dadels in kleine stukjes. Roer ze samen met het bakpoeder door het beslag heen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bakvorm. Leg eventueel nog wat extra stukjes chocolade bovenop.
Laat de gezonde brownies in zo’n 30 minuten gaar worden in de oven. Check tussen de 30 en 35 minuten of de brownies gaar zijn. Als je er een satéprikker schoon uit kunt halen, zijn ze klaar om uit de oven te halen.
Strooi eventueel nog wat kokosrasp over de gezonde brownies voor extra zoetigheid. Laat de brownies nog zo’n 15 minuten afkoelen in de bakvorm en haal ze er daarna uit. Snijd in 9 of 12 stukken. Je brownies zijn klaar om van te genieten!