Ga terug
pasta met truffel

Recept truffelpasta met champignons & roomsaus

Romy
Bestel jij ook zo graag truffelpasta in restaurants? Deze variant kun je heel eenvoudig zelf maken met maar een paar ingrediënten. De truffelpasta smaakt heerlijk romig, zit vol groenten en is eventueel zelfs vegan te maken.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 250 gram ravioli (als je verse gebruikt; anders 150 gram gedroogde pasta)
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 125 gram diepvrieserwten
  • 125 gram groene (diepvries)asperges
  • 40 gram Parmezaanse kaas of geraspte (plantaardige) kaas
  • 3 tl truffeltapenade
  • 50 ml sojaroom (of gewone kookroom)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ el olijfolie

Optioneel voor de garnering:

  • Nog meer Parmezaanse kaas (hoe meer, hoe beter!)
  • Pijnboompitten (geroosterd)

Instructies
 

  • Snijd de voet van de oesterzwammen en kastanjechampignons en snijd ze daarna in dunne plakjes. Hak ook de asperges in kleine stukjes.
  • Breng een pan water aan de kook voor de pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd er rekening mee dat verse pasta vaak al in 3 minuten klaar is; bij gedroogde pasta duurt het koken wat langer.
  • Doe de knoflook met een halve eetlepel olijfolie in een roerbakpan en bak 2 minuten aan.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de gesneden kastanjechampignons, oesterzwammen en stukjes asperge aan de pan toe en roerbak zo’n 4 minuten mee.
  • Strooi peper over de groenten en voeg ook de truffeltapenade, sojaroom en diepvrieserwten toe.
  • Blijf roerbakken op laag vuur totdat de saus wat dikker is geworden. Dit kost een minuut of drie.
  • Proef even of de saus kruidig genoeg is naar jouw smaak en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
  • Roer de pasta door de saus en verdeel over de borden. Rasp de Parmezaanse kaas erbij en serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!
Trefwoord pasta, pastasaus, ravioli, vegan