Wil je iets supersimpels en toch lekkers eten op een warme zomerdag? Deze zoete-aardappelsalade heeft het allemaal. En het beste van alles: de oven doet het meeste werk voor je. Binnen 35 minuten heb jij een heerlijke bowl met quinoa, zoete aardappel, groenten, kikkererwten en de allerlekkerste dressing van sesam op tafel staan. Enjoy!
100gramquinoa(couscous of erwtencouscous kan ook!)
1 ½zoete aardappel(of 1 grote zoete aardappel)
½rode ui
1rode paprika
100gramdiepvrieserwten
100gramkikkererwten(= 1 klein blikje)
2handjesrucola
1lente-ui
5cherrytomaten
50gramvegan feta
3teentjesknoflook
1tlzwarte peper
Olijfolie
Voor de sesamdressing:
2tltahin
½tlsambal
1tlagavesiroop
50mlwater
Optioneel voor de garnering:
Sesampitjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Schil de zoete aardappel (tenzij je, zoals ik, de schilletjes juist lekker vindt) en snijd deze in kleine blokjes.
Hak ook de rode ui en paprika in stukjes.
Besprenkel de zoete-aardappel-blokjes met wat olijfolie en doe in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de rode ui en paprika met de drie teentjes geperste knoflook en een theelepel peper. Doe ze samen in een ovenschaal of leg op de bakplaat.
Giet de kikkererwten af en leg ook de kikkererwten op een bakplaat. Geef daarna ook de erwten een plekje op de plaat.
Schuif het gehele groentenfeestje in de oven en laat de oven ze in zo’n 30 minuten roosteren. Schep halverwege de kikkererwten en groenten even om als je ze in ovenschotels hebt gedaan. Dan wordt alles goed gaar.
Kook ondertussen de quinoa of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met water.
Maak ook de sesamdressing alvast klaar. Kwestie van alle ingrediënten voor de saus bij elkaar gooien en goed door roeren. Proef even of de dressing voor jou pittig genoeg is. Anders kun je er altijd nog wat sambal bij doen.
Check na 30 minuten of de zoete-aardappel-blokjes zacht genoeg zijn geworden in de oven en of ook de groenten en kikkererwten klaar om te serveren zijn.
Doe wat rucola in de twee kommen en verdeel de groenten, zoete aardappel, quinoa en kikkererwten over de twee bowls.
Snijd de lente-ui in kleine ringetjes en garneer de bowls met de lente-ui, halve cherrytomaatjes en fetablokjes. Schenk als laatste de dressing over de salade, en eventueel wat sesampitjes. Daarna ben je klaar om aan te vallen.