Ga terug
romige pasta met bloemkoolsaus 3

Recept voor romige pasta met bloemkool (vegan)

Romy
Wil je een romige pasta maken zonder kaas? De saus in dit gerecht is gemaakt van...bloemkool. Ja echt, dat zorgt voor een lekker smeuïg sausje. Probeer het zelf eens! De pasta is binnen no-time klaar om van te genieten.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool
  • 250 gram verse ravioli (of 150 gram gedroogde pasta)
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 takjes cherrytomaten (of kleine romatomaten)
  • 200 gram vega-balletjes
  • ½ gele ui
  • 1 el pesto
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el zwarte peper
  • 200 ml bouillon (=200 ml water + ⅕ bouillonblokje)
  • Olijfolie

Optioneel voor de garnering:

  • Verse basilicum
  • Geroosterde pijnboompitten
  • (Vegan) Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Daarin kun je straks de tomaatjes gaan bakken. Schuif, zodra de oven even later warm genoeg is, de tomaatjes in de oven en haal ze er na zo’n tien minuten uit. Dan zijn ze licht opengebarsten en dus op z’n lekkerst.
  • Snijd de halve bloemkool (inclusief steel) in kleine stukjes en kook die in een laagje water. Laat koken totdat de bloemkool lekker zacht is geworden.
  • Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes, en breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook deze straks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de ui en knoflook in een laagje olijfolie op heet vuur. Laat zo’n 5 minuten bakken en zet dan apart.
  • Giet de bloemkool af en schep de bouillon en de gebakken ui en knoflook erbij. Voeg ook een lepel pesto toe. Maak er nu in de blender of keukenmachine een gladde saus van.
  • Bak de kastanjechampignons in een klein beetje olijfolie gedurende een minuut of vijf, totdat ze wat gekrompen zijn. Bak in een aparte pan ook de vega-balletjes in ongeveer dezelfde tijd, zodat ze lekker krokant worden. Snijd de balletjes eventueel doormidden, zodat ze sneller gaar zijn.
  • Schep nu de pasta op twee borden en schenk de bloemkoolsaus eroverheen. Verdeel de kastanjechampignons over de pastaborden, leg de tomaatjes erbij en roer de balletjes door de pasta heen.
  • Serveer de pasta met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat (plantaardige) Parmezaanse kaas.
Trefwoord bloemkool, pasta, pastasaus, ravioli, vegan