Ga terug
+ servings
havermout met mango 6

Tropische havermout met mango en kokos

Romy
Deze havermout met mango en kokos is een heerlijke tropische verrassing om ook tijdens je thuisblijfvakantie in de exotische sferen te komen of om in de winter een beetje tropisch eiland naar je koude huiskamer te brengen. Supersnel te maken, heerlijk zoet en ook nog vegan!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 35 gram havermout
  • 1 banaan
  • 100 gram diepvriesmango
  • 125 ml amandelmelk of andere (plantaardige melk)
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 tl kokosrasp
  • Paar fijngehakte cashewnoten

Optioneel als extraatje:

  • 2 stukjes chocola
  • 1 tl pindakaas

Instructies
 

  • Ontdooi van tevoren de diepvriesmango (alleen als je mango uit de diepvries gebruikt natuurlijk) door er wat heet water overheen te gieten of door de mango de avond van tevoren in een bakje in de koelkast te zetten.
  • Prak een halve banaan fijn met een lepel; houd de andere helft van de banaan apart.
  • Doe de havermout, (amandel)melk en de geprakte halve banaan met een theelepel kaneel en een halve theelepel vanille-extract bij elkaar in een steelpan. Zet het fornuis zachtjes aan om de havermoutpap op te warmen. Roer goed door totdat de havermoutpap voor jou de perfecte dikte heeft.
  • Doe de havermoutpap in een kom. Snijd de resterende halve banaan in plakjes en leg die op de havermout. Leg ook de mangostukjes erbij. Schep er eventueel een lepel pindakaas bij en strooi de kokos over de havermout. Maak af met de fijngehakte nootjes en stukjes chocola.
Trefwoord Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Kokos, Lactosevrij, Mango, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!