Deze romige risotto is binnen 30 minuten te maken, smaakt super-romig en zit ook nog vol groenten. Als je houdt van kaas, dan is dit vast een risotto voor jou.
100gramshiitakeof oesterzwammen of andere paddenstoelen
100gramtuinerwtenuit de diepvries
50gramrucola
75gramgeraspte (belegen) kaas(vegan kaas kan ook)
1elpesto
100mlsojakookroom
500mlbouillon(= 500 ml water en een half bouillonblokje)
1 ½elolijfolie
1elpeper
2teentjesknoflook
Optioneel voor de garnering:
Pijnboompittengeroosterd
Parmezaanse kaas of extra geraspte kaas
Instructies
Snijd ter voorbereiding alvast de paddenstoelen in dunne plakjes.
Hak daarna de ui in kleine stukjes en pers of snijd de knoflook. Doe deze samen met een eetlepel olijfolie in een pan. Bak in zo’n 3 minuten op hoog vuur, totdat de ui en knoflook wat glazig worden en gaan geuren.
Doe daarna de risottorijst erbij in de pan en bak nog zo’n 1-2 minuten mee op middelhoog vuur.
Zet het vuur terug naar laag en voeg zo’n ⅓ van de bouillon toe. Laat de risottorijst de bouillon langzaamaan opnemen en roer regelmatig goed door. Voeg daarna nog eens ⅓ van de bouillon toe en herhaal het roeren en laten opnemen.
Schenk ondertussen in een andere koekenpan ook wat olijfolie en bak daarin de paddenstoelen op laag vuur. Na zo’n 6 minuten bakken zijn ze straks goed.
Doe de (soja)kookroom bij de risotto en voeg daarnaast de peper en de el pesto toe. Roer opnieuw door en laat de risotto het vocht opnemen.
Roer daarna de geraspte kaas door de risotto heen. Kijk even of de risotto nog wat vocht kan gebruiken. Als dat zo is, giet dan nog een beetje bouillon in de risottopan.
Doe in de laatste minuut de tuinerwten bij de risottopan en laat nog een minuutje meebakken. Proef of je eventueel nog zout of peper nodig hebt en of de risotto goed gaar is. Haal dan de pan van het vuur.
Schep de risotto op twee borden, verdeel daarover de rucolablaadjes, gebakken paddenstoelen en pijnboompitten. Strooi eventueel nog wat kaas over de risotto en dan… smullen!