“Zeg nooit nooit!” Die uitspraak kreeg ik een paar keer te horen toen ik onlangs een artikel plaatste over dingen die ik NOOIT zou doen. En daar zit zeker wel wat in. Nu ben ik er nog steeds zeker van dat ik nooit zal parachutespringen en ik zie mezelf ook nog steeds geen tattooshop binnenstappen. Maar er zijn zeker wel een aantal dingen waarvan ik dacht ze nooit te zullen doen, maar die ik toch deed. In deze 8 situaties bleek de uitspraak “Zeg nooit nooit!” op mij van toepassing te zijn.

nooit zou doen toch deed
 1. New York, New York! Als kind vond ik de Verenigde Staten maar eng. Ik vond het te ver weg, te groot, te hoog en te gevaarlijk. No way dat ik ooit zelf ook maar één stap in deze Amerikaanse wereldstad met talloze wolkenkrabbers zou zetten. Tja, datzelfde meisje reisde jaren later tóch twee keer af naar de Big Apple en had wel degelijk the time of her life op Times Square.
 2. Opvallende kleding dragen. Vooral op de middelbare school kleedde ik mezelf het liefst als een grijs muisje. Veel kleurrijker dan donkerblauw werd het niet. En nu? Nu sta ik juist bekend als iemand die graag kleur draagt. Ik ga gerust in een knalgeel jurkje de straat op en val als een blok voor alles wat roze is.
 3. Swipen op Tinder. Als er iemand nooit (maar dan ook echt NOOIT!) een Tinder-profiel zou aanmaken, dan was ik het wel. Een beetje jongens naar links en naar rechts swipen en dan met foute types op foute plaatsen belanden? Nee hoor, mij niet gezien! Drie keer raden wie een tijdje geleden toch de app installeerde…moi! Ik schreef er zelfs een blogartikel over.
 4. Horrorfilms, spookhuizen, achtbanen en meer “heldendaden”. Vooral als kind was ik een held op sokken. Over de kop? Nee hoor! Een horrorfilm kijken? Mwah, ik vond Harry Potter eng zat. En een levend spookhuis in? Ik ren bij voorbaat al gillend weg. Toch heb ik een aantal van die dingen gedaan. Zo zat ik ooit bij een 3D-horrorfilm (met half-dichtgeknepen ogen!), kon ik een enge achtbaan niet weigeren toen mijn 10 jaar jongere nichtje me meevroeg en heb ik laatst met klotsende oksels van het angstzweet bij The Amsterdam Dungeon rondgelopen.
 5. Een bril op mijn neus! Ik weet nog dat ik de opticien hard uitlachte toen ze voor het eerst een bril op mijn neus zette. “Dat past toch niet bij mij!” Ik was ervan overtuigd dat er geen enkele bril bestond waarmee ik de straat op zou durven. En toch draag ik nu al 2,5 jaar elke dag een bril in plaats van lenzen. Vrijwillig en met veel plezier – ook dat nog!
 6. Voor mezelf opkomen op het werk. Ik dacht altijd dat ik al blij mocht zijn áls ik een baan zou vinden. Toch bleek ik beter in voor mezelf opkomen op het werk dan verwacht. Zo wees ik bij een eerdere sollicitatie ooit een baanaanbod af, durfde ik bij mijn huidige werkgever voor een interne promotie te gaan en lukt het me beter om mijn wensen en ideeën aan te kaarten. Nooit verwacht dat ik dat zou kunnen en durven, maar assertiviteit op het werk is nogal belangrijk. Dit artikel op So Chicken was daarbij trouwens een eye-opener voor mij.
 7. Een eigen iPhone?! Lange tijd vond ik dure telefoons, abonnementen en databundels maar onzin. Toch maak ik nu dagelijks dankbaar gebruik van mijn eigen iPhone (oké, gekregen van mijn werk!) mét een databundel. Wel zit ik nog steeds ver onder mijn datalimiet, dus misschien was Sim Only achteraf handiger geweest. In de toekomst zou ik in ieder geval voor Sim Only kiezen, omdat je dan een abonnement kiest op basis van je eigen gebruik. Wel zou ik dan gaan voor Sim Only met 4G overigens, want ik moet toegeven dat zo’n databundel toch wel heel snel is gaan wennen…
 8. In mijn eentje op huizenjacht. Als kind zag ik altijd voor me hoe ik direct vanuit mijn ouderlijk huis een eengezinswoning zou kopen met mijn ideale jeugdliefde en daar dan een gezin zou stichten. Dat ik in plaats daarvan nu in mijn eentje een appartement wil kopen, had ik nooit verwacht. De dingen zijn in sommige opzichten anders gelopen dan ik ooit dacht, maar dat is niet erg. Eigenlijk voelt het verrassend goed om in dit proces nu helemaal zélf keuzes te maken.

Wat is iets wat jij NOOIT zou doen, maar toch deed?  

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ben. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 25 april 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Punt 6 is iets waarvan ik ook had gedacht dat ik dat nooit zou doen en/of kunnen maar een paar weken geleden was dat toch een feit waar ik best trots op ben!

  • Romy 25 april 2018 op 7:36 am - Beantwoord

   Wat goed dat je dat tóch hebt gedaan! Daar mag je absoluut heel trots op zijn.

 2. Wies 25 april 2018 op 6:58 am - Beantwoord

  Volgens mij is het niet zo dat je bij sim only alleen je werkelijke gebruik betaalt. Er zitten dan alleen geen kosten van de telefoonafbetaling bij.

  • Romy 25 april 2018 op 7:37 am - Beantwoord

   Klopt inderdaad! Wat ik bedoelde, is dat je dan een abonnement kiest op basis van je verbruik en daardoor ook een heel kleine bundel en vrij weinig belminuten per maand kunt nemen. In mijn geval is dat gunstiger, omdat ik nu heel weinig data opmaak in vergelijking met mijn limiet.
   Ik heb de tekst even aangepast om dat iets duidelijker naar voren te laten komen 🙂

 3. Manon 25 april 2018 op 7:59 am - Beantwoord

  Mooie punten! Voor mezelf opkomen op het werk is iets wat ik steeds meer begin te leren.
  En dingen lopen soms anders dan gepland, maar dat maakt het nou juist zo leuk en verassend! Al is het soms wel spannend om voor keuzes te komen staan waarvan je ze nooit had verwacht.

  • Romy 25 april 2018 op 4:15 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het blijft toch spannend om dingen te doen die je niet had zien aankomen, maar aan de andere kant kan dat ook juist mooie dingen opleveren soms.
   Wat goed dat jij ook steeds meer begint te leren om voor jezelf op te komen!

 4. Sandra 25 april 2018 op 8:10 am - Beantwoord

  Zo zie je maar dat je nooit van te voren weet hoe iets gaat lopen en hoe je jezelf soms kan onderschatten, hoe je kan veranderen of hoe je een ander beeld van jezelf hebt. Dat wat je zegt over opvallende kleding dragen herken ik wel een beetje, maar dan meer qua een iets opvallendere eigen kledingstijl wat niet iedereen draagt. Had ik jaren geleden ook echt niet verwacht van mezelf!

  • Romy 25 april 2018 op 4:17 pm - Beantwoord

   Precies! Soms kun je jezelf flink verbazen, vaak in positieve zin. En het is eigenlijk juist wel fijn om jezelf in die zin ook regelmatig te verrassen 🙂
   Wat leuk trouwens dat jij ook een meer opvallende kledingstijl hebt ontwikkeld in de loop der jaren. Ik vind dat jij je ook altijd zo tof kleedt en inderdaad anders dan anders. Dat vind ik juist zo tof 🙂

 5. Els 25 april 2018 op 8:21 am - Beantwoord

  Hahah, ja dat is helemaal waar, zeg nooit nooit! Wat leuk dat je naar een eigen appartement gaat kijken!

 6. Anna 25 april 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Soms lopen dingen inderdaad anders dan verwacht, maar dat is helemaal niet erg. Het leven zit vol verrassingen, haha ;-). Ik ben ook niet zo van de achtbanen, brrr!

  • Romy 25 april 2018 op 6:49 pm - Beantwoord

   Precies! Veel van die verrassingen in het leven zijn eigenlijk hartstikke leuk. Het zou maar saai zijn als alles altijd loopt zoals je verwacht, haha.

 7. Maaike 25 april 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Ik heb al jaren een sim only abonnement. Als je wat langer met een mobiel kunt doen, kan dat zeker uit (heb ik wel eens berekend). Ik heb mijn telefoon nu drie jaar en ben veel goedkoper uit dan wanneer ik een abonnement met telefoon had gedaan. Laatst mijn telefoon weer eens helemaal opgeschoond en hij werkt weer prima! Er zijn eigenlijk niet veel dingen die ik nooit zou doen. Ik kan mij bij alles wel een situatie bedenken dat ik het misschien toch zou doen. Maar, ik ga toch wat noemen : bungee jumper of mee doen aan ‘ik vertrek’.

  • Maaike 25 april 2018 op 9:18 am - Beantwoord

   Ik drukte op ‘plaatsen’ en bedacht me dat ik jouw vraag verkeerd beantwoord heb ?

   • Romy 25 april 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

    Haha, geen probleem! Dit antwoord was ook leuk om te lezen 🙂

  • Romy 25 april 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Precies! Ik heb ook het idee dat Sim Only een stuk goedkoper is dan een telefoon met een abonnement erbij. Als ik kijk naar hoeveel data en belminuten ik per maand gebruik, dan is zo’n groot abonnement nergens voor nodig. Ik heb nu een abonnement van mijn werk. Maar mocht ik ooit naar een andere werkgever gaan, dan zou ik het liefst gewoon deze telefoon overnemen met een Sim Only-abonnement erbij. Een aantal jaar met een telefoon doen, gaat prima en scheelt een hoop kosten 🙂
   Haha, bungeejumpen en emigreren zijn absoluut ook twee dingen waarvan ik vrij zeker weet dat ik ze écht nooit zal doen.

   • Romy 25 april 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

    Zo stoer dat je 7 maanden in je eentje in het buitenland hebt gewoond! Dat is iets waarvan ik nu denk “Dat zou ik nooit doen!”. Maar goed, zeg nooit nooit dus 😉

   • Romy 25 april 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

    Wat goed dat je die spannende stap toch hebt gewaagd en zo fijn dat het een geweldige reis naar Parijs was. Soms zijn nieuwe dingen heel eng en spannend, maar pakken ze achteraf verrassend goed uit 🙂

 8. Loes 25 april 2018 op 9:33 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel, heel leuk de samenwerking erin verwerkt! Ik had nooit verwacht dat ik in mijn eentje naar Amerika zou verhuizen voor een paar maanden.

  • Romy 25 april 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂
   En wat gaaf en dapper dat je een tijdje in Amerika hebt gewoond! Dat is ook iets wat ik mezelf op dit moment niet snel zou zien doen 😉 Daarvoor houd ik waarschijnlijk te veel van Nederland, haha.

 9. Johanne 25 april 2018 op 9:56 am - Beantwoord

  Mooi he, dat je gewoon dingen kunt waarvan je vooraf zegt; no way! Mooie dingen heb je al gedaan. En spannende dingen ben je mee bezig! Ik zeg inderdaad ook vaak ‘zeg nooit nooit’, maar ik betrap me er toch weleens op dat ik denk: nee hoor, dit gaat niet gebeuren. En dan gebeurt het wel. Weggaan uit Groningen bijvoorbeeld. Nooooit gedacht dat ik dat zou kunnen. En ik leef nog! Haha. Of achterop een motor zitten en over de snelweg scheuren (ook overleefd!). En zo zijn er vast nog wel meer dingen!

 10. Lianne 25 april 2018 op 11:23 am - Beantwoord

  Leuk hè, dat je jezelf soms toch kunt verrassen! Dat van die vrolijke kleding herken ik wel. Ik kleedde me op school vaak in het zwart of gewoon heel onopvallend. Zodat ik niet op zou vallen en omdat het ook paste bij mijn gemoedstoestand. Ik had eerlijk waar nooit gedacht dat ik roze weer leuk zou vinden 🙂 Ik had ook altijd gezegd: een jongen op internet ontmoetten? Nee, is niet mijn ding. Maar ik heb het toch maar mooi gedaan, en er is een hele mooie relatie uit voortgekomen!

  • Romy 25 april 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat goed dat jij ook weleens dingen hebt gedaan die je jezelf eerder niet snel had zien doen. Soms kun je jezelf in positieve zin flink verrassen én overleef je achteraf een stuk meer dan je misschien dacht 😉

  • Romy 25 april 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je uiteindelijk tóch voor meer kleur (en dan vooral voor roze) hebt gekozen qua kleding. Deze kleding staat je super en het geeft je een veel vrolijkere uitstraling dan altijd zwart, denk ik 🙂
   En nog veel mooier nieuws dat je, tegen al je verwachtingen in, Stefan via internet hebt leren kennen. Soms kan het verrassend mooi uitpakken als je iets doet waarvan je niet had verwacht dat ooit te zullen doen 🙂

 11. marije 25 april 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

  Ik had nooit gedacht dat ik mij ooit nog aan mijn benen zou laten opereren. Niet alleen door de financien maar ook door de angst. En zie mij gaan dit jaar 😀

  • Romy 25 april 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Daar mag je absoluut hartstikke trots op zijn! Zo goed dat je deze stap zet en ik hoop oprecht dat de operatie je heel erg veel goeds zal brengen 🙂

 12. Irene 25 april 2018 op 1:51 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen! Ik dacht altijd dat ik nooit mijn rijbewijs zou halen omdat ik zo angstig was in de auto, maar kijk, dat is toch ook maar mooi gelukt 🙂

 13. Haydée 25 april 2018 op 3:22 pm - Beantwoord

  Mooi dat je sommige dingen toch gedaan hebt, en dat je ook persoonlijke groei hebt doorgemaakt. Heel knap dat je je wat assertiever durft opstellen, want dat is voor veel mensen een moeilijk proces!

  • Romy 25 april 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is een proces van vallen en opstaan, maar ik ben wel blij met de stappen die ik heb gezet 🙂

 14. Sarah 25 april 2018 op 4:45 pm - Beantwoord

  Indrukwekkend lijstje heb je hier gemaakt. En mijn antwoord is eigenlijk een beetje hetzelfde als dat van Irene. Ik had nooit gedacht dat ik ooit mijn rijbewijs zou halen omdat ik altijd ik paniek sloeg tijdens het autorijden. Dat was iets dat ik heel lang niet zag zitten omdat ik mij er zo slecht door voelde, door dat autorijden. En toch is het gelukt. Wonder boven wonder 🙂

 15. Simone 25 april 2018 op 5:21 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik heb altijd geroepen dat ik nooit voor mezelf zou beginnen. Maar dat heb ik uiteindelijk toch gedaan. Al zou ik het niet snel nog eens doen, heb ik er wel veel van geleerd!

  • Romy 25 april 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Wat stoer dat je toch de stap hebt gezet en een eigen onderneming bent begonnen! Daar mag je zeker trots op zijn en ik kan me voorstellen dat je hier alleen al heel veel van leert 🙂

 16. Nikita 25 april 2018 op 5:47 pm - Beantwoord

  Ik weet nog zo goed in 2012, ik en mijn vrienden kregen een blad voor onze neus in verband met de studierichting. Onderaan stond de optie om van school te veranderen. Ik en mijn vriendin zeiden nog lachend tegen elkaar dat we dat nooit zouden aankruisen omdat we verzorging zouden doen in onze school. Jaa, nu zit ik toch ook wel mooi in mijn specialisatiejaar in Brugge en in een andere school.

  En trouwens, ik heb vandaag met mijn vertrouwenspersoon gepraat over stage. Ik vond het heel eng, maar hij heeft me geholpen. Het begin van mijn vertrouwen is er, en ik kan nu hopelijk die verwijten naar mezelf over stage loslaten. Hij heeft ook grappen gemaakt (want zo is die ook gewoon) en door zijn humor kan ik het relativeren. Ik weet dat dit niks met je blogpost te maken heeft, maar ik wilde het zo graag delen 🙂

  Mooie blogpost! Zo leer je ook weer dat het leven wegen met je neemt die je nooit had verwacht!

  • Romy 25 april 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

   Wat stoer dat je uiteindelijk tóch hebt gekozen voor een heel andere opleiding die goed paste bij wat je echt wilde. Ik denk ook dat je soms pas later beseft dat iets eigenlijk veel beter bij je past dan je altijd dacht. Dat had ik zelf ook toen ik voor de studie Nederlands koos. Die studie had ik daarvoor nóóit ook maar overwogen, maar achteraf bleek het de beste keuze die ik had kunnen maken 🙂

   Wat goed trouwens dat je met je vertrouwenspersoon hebt gepraat over stage! Het is zo fijn dat hij je daardoor een beetje kon helpen om dingen een plekje te geven of te relativeren. Ik vind het heel stoer dat je deze stap naar zijn hulp hebt gezet. Soms is het alleen al zo fijn als iemand anders je helpt om er niet zo zwaar aan te tillen en ook de humor van een situatie in te zien 🙂 Goed bezig!

 17. Neverdullmoments 25 april 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

  Jouw stijltje is zo leuk, lekker opvallend én met bril! Ik vind dat heel tof. New York heb ik laatst ook in mijn hart gesloten ja! Ik ga even hard nadenken over iets wat ik NOOIT zou doen, toch deed. Misschien op mezelf in het buitenland, toen ik 7 maanden in Frankrijk ging wonen! Achteraf denk ik wel: wow, stoer!

 18. Evelyne 25 april 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

  Naar Parijs (en dat zelfs 2x in 1 jaar) gaan zonder mijn ouders. Ik ga steeds met mijn ouders weg en enkele jaren geleden kreeg ik de kans om met de fotografie-cursisten een citytrip Parijs te doen. Ik wou uiteraard heel graag mee, maar de vraag was toen, zal mij dat wel lukken? Dat klinkt misschien vreemd, maar ik ben nog nooit ergens naartoe geweest zonder mijn ouders. En dat was ergens wel een beetje beangstigend. Maar hé, ’t is mij gelukt en mocht ik het morgen terug mogen doen ik deed het! 😉

 19. Lilian 25 april 2018 op 9:09 pm - Beantwoord

  Ik zou mijn kind nooit roze jurkjes aantrekken. Wat zeg ik: ik zou nooit aan kinderen beginnen én ik zou nooit trouwen, want dat vond ik maar geldverspilling. En vroeger toen ze zeiden dat mensen ooit vanaf een soort plat scherm zouden lezen ipv een boek zou ik dat ook nóóit doen. Nou heb ik dat ook nog nooit gedaan, want ik heb geen tablet of e-reader, maar dat komt vast nog wel eens 😉

  • Romy 26 april 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Haha, in die zin is je leven dan inderdaad wel flink veranderd. Alleen maar mooi hoe je eigen visie op het leven en op je toekomstdromen soms totaal kan veranderen. En die tablet of e-reader, ik kan me zo voorstellen dat die er inderdaad ook nog wel ooit zal komen 😉 Overigens zit ik wat tablets en e-readers betreft ook nog in de “Doe mij maar een papieren boek”-fase. Maar ook ik zeg nooit nooit 😉

 20. Florentine 25 april 2018 op 9:34 pm - Beantwoord

  Zo’n super leuk lijstje! En ook allemaal hele fijne, goede en leuke dingen om een keer gedaan te hebben.
  Jouw blog is zó kleurrijk, super mooi.

 21. Sam - singlereadytomingleblog 25 april 2018 op 10:20 pm - Beantwoord

  Hahahaha, jep, dat swipen op Tinder. En nu heb ik er zelfs een blog over 😉

  • Romy 26 april 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Wat een lief compliment! Dankjewel! 🙂

  • Romy 26 april 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, als zelfs jij ooit dacht nooit aan Tinder te beginnen en nu een blog daarover hebt, dan is ‘zeg nooit nooit’ absoluut van toepassing 😛

 22. Elisabeth 27 april 2018 op 12:34 pm - Beantwoord

  Presenteren was iets wat ik verschrikkelijk vond. Maar ben toch Tupperware consulente geworden. En ben het juist leuk gaan vinden om te presenteren en mensen iets te vertellen.

  • Romy 28 april 2018 op 1:30 pm - Beantwoord

   Wat onwijs goed dat je je daar overheen hebt gezet en nu toch veel presenteert! Soms kun je jezelf in positieve zin verrassen ?

Recente blogs