Valentijnskaart zelf maken resultaat3 1

Zelf een Valentijnskaart maken | Last-minute DIY

 • 11 februari 2019
 • 28 Reacties
Categorieën: DIY

Valentijnsdag. Je kunt het een commerciële bedoening vinden of juist volledig opgaan in de romantische clichés en een groot deel van je spaargeld spenderen aan gelukshartjes, kaarten en teddybeertjes. Of juist vurig hopen dat een geheime aanbidder dat voor jou doet natuurlijk! Hoe dan ook, een Valentijnskaart geven is altijd een leuk idee, of je nu een geliefde hebt of niet. Een zelfgemaakte kaart is natuurlijk extra leuk! Zelf een Valentijnskaart maken hoeft ook echt niet lastig te zijn. In deze DIY laat ik je stap voor stap zien hoe je last-minute een Valentijnskaart in elkaar kunt fröbelen. Met budgetproof spullen van Action!

zelf een Valentijnskaart maken DIY last minute

DIY | Zelf een Valentijnskaart maken met confetti

Deze kaart is redelijk eenvoudig te maken, zodat je hem ook nog op het allerlaatste moment in elkaar kunt fröbelen. Bijvoorbeeld als je iets te laat besluit dat je tóch iemand wilt verrassen met iets liefs. Voor deze zelfgemaakte Valentijnskaart heb je ook nog eens niet bijzonder veel nodig! Na een bezoekje aan Action heb je nagenoeg alles in huis om zelf een Valentijnskaart te maken. Ik leg je graag stap voor stap uit hoe je de kaart (met je eigen materialen) kunt maken. Wie weet leuk als verrassing voor je partner, je ouders, je kind, je opa of oma, een lieve vriend(in)… Of desnoods voor jezelf, als blijk van zelfliefde!

Benodigdheden voor de zelfgemaakte Valentijnskaart

 • Patroonpapier (2 vellen)
 • Wit cardstock voor de basiskaart
 • Pagina uit een oud boek
 • Hartjesconfetti (bijvoorbeeld van Action)
 • Washi tape
 • Plakparels (Action)
 • Vlinderpons
 • Diverse decoratiematerialen
 • Inkt
 • Lijm (bijvoorbeeld Aleene’s tacky glue)
 • Tissuetape
 • Snij-apparaat of mesje

Stap-voor-stap uitleg | Zelf een Valentijnskaart maken

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Stap 1

Neem eerst een stuk wit cardstock van 20 x 15 centimeter als basis. Vouw het cardstock doormidden, zodat je een dubbelgevouwen kaart overhoudt. Snijd vervolgens uit twee soorten dessinpapier twee rechthoeken van 14,5 x 9,5 centimeter en 14 x 9 centimeter.

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Stap 2

Zet de randen van de rechthoeken eventueel aan met bruine inkt. Plak de rechthoeken daarna met lijm of met tissue-tape (ik gebruik die van Action!) op de kaart op.

Scheur vervolgens een pagina uit een oud boek. Is het boek vergeeld? Geen probleem, dat is juist leuk! Snijd uit de boekpagina een vlak dat net iets kleiner is dan de andere twee rechthoeken, bijvoorbeeld 12,5 x 8 centimeter. Je kunt ervoor kiezen om de gescheurde randjes te laten zitten, maar je kunt ze natuurlijk ook wegsnijden als je dat mooier vindt.

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Stap 3

Plak daarna twee strookjes washi tape links op de kaart verticaal op. Ik bevestig zelf altijd wat extra tissuetape aan de achterkant van washi tape. Zo ben ik er zeker van dat de washi tape niet na een tijdje loslaat.

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Stap 4

Plak daarna op de stroken washi tape een aantal versiersels. Ik heb zelf drie vlinders uit papier geponst en heb die samen met een aantal hartjes van karton opgeplakt. Natuurlijk kun je hier ook andere decoratie voor gebruiken. Net wat jij mooi vindt!

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Stap 5

Tijd om de confettihartjes erbij te pakken! Ik heb een doosje met hartjesconfetti gebruikt van Action, waarvoor ik niet meer dan € 1,00 betaalde. Daar doe je eindeloos mee (tenzij je jouw Valentijn verrast met een hartjesdouche of iets anders supersonisch natuurlijk!).

Plak een aantal hartjes in verschillende kleuren rechts op de kaart. Doe dat bij voorkeur met lijm die transparant opdroogt, zoals de tacky glue van het merk Aleene’s. Op de foto hierboven moest de lijm nog drogen, maar op de uiteindelijke kaart is gelukkig niets meer van de gebruikte lijm te zien.

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Stap 6

Ten slotte is het tijd om de kaart naar hartenlust (onbedoelde woordgrap!) verder te versieren. Dat kun je bijvoorbeeld doen met stickers en plakparels.

Valentijnskaart zelf maken DIY last minute
Valentijnskaart zelf maken DIY last minute

Resultaat: zelf een Valentijnskaart maken

Et voilà, je zelfgemaakte Valentijnskaart is klaar! Veel werk is het niet. En de materialen die ik heb gebruikt, waren ook nog eens zeker niet heel prijzig. Dus mocht je last minute alsnog zelf een Valentijnskaart willen maken, ren dan als de wiedeweerga naar Action (#nospon!) en knutsel iets voor jouw dierbare in elkaar. Een glimlach op het gezicht van de ontvanger gegarandeerd! En het knutselen werkt nog heel ontspannend ook, zeker onder het genot van Netflix en een kop thee. Ik zou zeggen: zelf een Valentijnskaart maken, geef het eens een kans!

Ga jij iets cadeau geven voor Valentijnsdag?

P.S. Bekijk ook eens deze DIY’s op Vaker Vrolijk voor meer inspiratie om zelf kaarten te maken:

Of volg Vaker Vrolijk op Pinterest 🙂 Je kunt onderstaande afbeelding pinnen als je het leuk vindt om de tutorial ‘Zelf een Valentijnskaart maken | Last-minute DIY’ te bewaren.

zelf een Valentijnskaart maken DIY last minute
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 februari 2019 op 6:44 am - Beantwoord

  Een hele mooie kaart! Prachtig! De pagina uit het oude boek vind ik de kaart een romantische en vintage uitstraling hebben.

  • Romy 11 februari 2019 op 8:00 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vond het zelf ook wel leuk om er eens een boekpagina bij te gebruiken.

 2. Femke 11 februari 2019 op 6:47 am - Beantwoord

  Ik zou dit dus nooit doen, maar was gewoon zo benieuw wat je had gecreëerd.. Leuk, helemaal Romy :-).

 3. Josephine 11 februari 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Mooi gedaan, Romy! Hmmm…. een bladzijde uit een oud boek scheuren, dat doet wel een beetje pijn. 😉 Maar het staat eerlijk gezegd erg leuk.
  Ik heb ook even een tel stilgestaan bij die hartjesconfetti, totdat ik bedacht dat het héél irritant zou zijn om die te moeten opzuigen, haha. Mijn pratkische ik bakt denk ik liever een taart.

  • Romy 11 februari 2019 op 8:02 am - Beantwoord

   Haha, het was een oud (onbekend) boek dat ik speciaal vanwege het vergeelde papier bij de kringloopwinkel heb gekocht. Verzacht dat de pijn een beetje? 😉
   Dankjewel voor je leuke reactie op mijn kaart! Het opruimen van de confetti is inderdaad wel een dingetje. Ik ben ook wel een tijdje bezig geweest om alles terug in het doosje te krijgen, haha.

 4. Marije 11 februari 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Leuk gedaan!

 5. Mariska 11 februari 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Heel mooi gedaan weer! Vind vooral dat stukje tekst erachter heel mooi 🙂

  • Romy 11 februari 2019 op 8:53 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond de oude boekpagina zelf ook wel wat leuks extra’s aan het kaartje geven 🙂

 6. Nikita 11 februari 2019 op 9:55 am - Beantwoord

  Mooie kaart! Al doet het wel pijn dat je een boek hebt mishandeld :p Arm boek. Nee grapje, ik vind hem heel mooi. En zelfs als boekenwurm vind ik het iets minder erg dat er een pagina uit een boek is gescheurd, want het resultaat mag er echt wel zijn! Ik ga geen kaart maken dit jaar, maar waarschijnlijk wel een illustratie/tekening voor Valentijn. Want daar ligt mijn talent en passie natuurlijk. Het kan zijn dat ik er nog een kaart van maak, maar ik ben echt wel van plan een tekening te maken ervan. Maar ik vind het wel bewonderigenswaardig hoe je er altijd weer in slaagt om met zulk simpel materiaal een prachtige kaart tevoorschijn te toveren! Mijn complimenten, want daar ben ik dan weer minder goed in denk ik.

  • Romy 11 februari 2019 op 6:33 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig maar dat je de kaart de uitgescheurde boekpagina waard vond ? Het was overigens een oud boek van de kringloopwinkel; hopelijk helpt dat een beetje ? Nee hoor, dankjewel voor je lieve compliment! ? En wat geweldig dat jij een illustratie wilt gaan maken! Ik weet zeker dat die prachtig zal worden. In tekenen en illustreren ben ik dan weer juist geen ster ?

 7. Lilian 11 februari 2019 op 10:16 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kaart! Ik heb toevallig dit jaar twee kaarten gemaakt, (voor man en moeder). Ik heb ze geverfd en die van manlief heeft zelfs wat glitters (die maakte ik samen met Anna ;-))

  Die oude pagina vind ik een heel goed idee trouwens! Dat kun je ook combineren met verf.

 8. Laura Louise 11 februari 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Wat een leuke DIY voor Valentijn. Heel schattig!

  • Romy 11 februari 2019 op 6:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En inderdaad, zo’n oude boekpagina staat ook erg mooi in combinatie met verf ? Wat leuk trouwens dat jullie samen kaarten hennen gemaakt! De glitter maakt het alleen maar nog leuker ?

  • Romy 11 februari 2019 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

 9. Anna 11 februari 2019 op 11:21 am - Beantwoord

  Wat een super mooie kaart is het geworden! Dat vergeelde papier geeft echt een tof effect, lekker creatief ook 😀

  • Romy 11 februari 2019 op 7:30 pm - Beantwoord

   Thanks! 🙂 Zo leuk om te horen! Ik vond het zelf ook wel leuk om eens iets met een oud boek te proberen. Meteen een lekker goedkoop alternatief voor papier, haha.

 10. Melissa 11 februari 2019 op 11:29 am - Beantwoord

  Mooi geworden! Ik vind Valentijn wel leuk. Elk jaar zeggen we dat we er niets aan doen, maar een dag van tevoren gaat het het toch kriebelen en doen we uiteindelijk altijd wat! Haha.

  • Romy 11 februari 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Haha, ik geef jullie groot gelijk, hoor. Ik moet zeggen dat ik ook wel een romanticus ben en altijd wel iets voor Valentijnsdag doe, al is het maar voor een lieve vriendin.

 11. Judith 11 februari 2019 op 12:08 pm - Beantwoord

  Wat creatief! Heel leuk gedaan 🙂

 12. Lianne 11 februari 2019 op 12:40 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige kaart! Ik word er helemaal vrolijk van 🙂 Ik vind ook dat achtergrondpapier van die boekbladzijde erg leuk en origineel!

 13. Rianne 11 februari 2019 op 5:09 pm - Beantwoord

  Dit artikel komt precies op tijd voor mij! Mijn nicht gaat morgen trouwen en ik wilde nog iets leuks knutselen als persoonlijke toevoeging aan mijn cadeautje. Hopelijk word die van mij net zo mooi als die van jou! 🙂

  • Romy 11 februari 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen dat ik je heb kunnen inspireren om zelf een kaartje te maken voor je nicht! Daar word ik blij van 🙂 Alvast heel veel plezier bij de bruiloft! En ik ben nu natuurlijk stiekem heel benieuwd naar het resultaat van je kaart 🙂

 14. Els 13 februari 2019 op 11:47 am - Beantwoord

  Wow, echt heel mooi gemaakt. Vooral de verschillende lagen vind ik heel mooi!

Recente blogs

Leuke Xenos woonaccessoires in botanische stijl

4 juni 2020|Interieur|

Bij een Xenos-winkel ben ik al in geen tijden meer geweest. Gelukkig is online rondneuzen minstens zo leuk. Daarom besteedde ik een vrije avond met het doorscrollen van 50 pagina's aan Xenos woonaccessoires. Gewoon voor de leuk en omdat ik zelf ook weer wat in huis wil veranderen. Mijn rekening is tot nu toe onaangeroerd gebleven, maar mijn verlanglijstje puilt inmiddels uit. En dan vooral met Xenos woonaccessoires in botanische stijl. Ik laat je een paar van mijn favorieten zien. Met gevaar voor eigen portemonnee!

Recept snelle mango-muffins met kokos (glutenvrij & lactosevrij)

5 juli 2022|Recepten|

Wil je in 35 minuten een lekkere en gezonde snack voor jezelf hebben (en misschien voor iemand anders aan wie je er één wilt afstaan)? Wie weet veroveren deze mango-muffins een plekje in je zoetigheid-liefhebbende hart. Ze hebben een heerlijke smaak van vanille, mango en kokos, en zijn daarmee een perfect zomers tussendoortje. Lekker luchtig en zoet! Tegelijkertijd zijn ze gezond genoeg om ook bij het ontbijt of bij de lunch te kunnen eten. Geen stevige muffins, maar lekker luchtig en daarmee perfect voor een zomerse dag om je drang naar zoet te stillen. 

9x Goed om te weten als je (fulltime) ondernemer wordt!

20 maart 2020|Carrière en ondernemen|

Yes! Over niet al te lange tijd is het zover: dan ben ik fulltime ondernemer. Ondernemen zelf doe ik al een tijdje. Alweer bijna twee jaar om precies te zijn. En leuk dat ik het vind! (Duh!) Een van de leukste dingen vind ik dat er als ondernemer altijd genoeg te leren en te ontdekken valt. Soms een uitdaging, soms vooral heel leuk! Omdat ik je graag in mijn avontuur meeneem, deel ik 9 handige dingen om te weten over (fulltime) ondernemen. Stuk voor stuk dingen die ik de afgelopen tijd zelf heb geleerd.