aaaaa

5 zelfgemaakte kaarten van de laatste tijd

 • 25 juli 2017
 • 48 Reacties
Categorieën: DIY

Op het moment dat ik scrapbooken en scrapkaarten maken ontdekte, was ik verkocht. Inmiddels heb ik deze hobby alweer een jaar of tien. Zeker één keer per week kruip ik met schaar en papier in de aanslag aan de eettafel om er flink op los te knutselen. Meestal houd ik mijn creatieve uitspattingen buiten de spotlights op Vaker Vrolijk. Maar eigenlijk leek het me wel leuk om eens een paar van mijn favoriete zelfgemaakte kaarten te laten zien. Gewoon omdat dat kan. Dus spots on… Dit zijn 5 zelfgemaakte kaarten die de laatste tijd uit mijn handen kwamen rollen.

zelfgemaakte kaarten vaker vrolijk romy

zelfgemaakte kaarten vaker vrolijk romy

Je weet pas wat je mist…

Jarenlang ben ik heel fanatiek met scrapbooken bezig geweest. Soms besteedde ik elke vrije minuut met schaar en papier. Inmiddels staat het scrapbooken op een iets lager pitje. Ik heb heel wat jaren voor opdrachtgevers en tijdschriften dingen gemaakt, maar merkte dat het daardoor soms meer als een ‘moetje’ ging voelen. Nu ik wat minder vaak scrap, ben ik het ook weer veel leuker gaan vinden. Ik kan er bijvoorbeeld heel erg van genieten om voor een verjaardag een kaartje in elkaar te flansen. Met mijn blog erbij is het alleen soms wat gepuzzel met vrije tijd, maar ik probeer de laatste tijd weer meer tijd te máken om ouderwets te knutselen ’s avonds.

Waarom ik kaarten maken zo leuk vind

Scrapbooken doe je meestal met foto’s. Daarover schreef ik al eerder dit artikel met tips. Hoewel ik nog steeds graag scrapbookpagina’s maak, vind ik kaartjes soms net iets leuker om te maken. Ik heb ze sneller af en weet er ook altijd wel een bestemming voor. In plaats van ze stof te laten verzamelen, kan ik namelijk altijd wel iemand blij maken met een zelfgemaakte kaart. Juist dat vind ik zo leuk. Er zijn trouwens soms ook wel kaarten waar ik niet direct een ontvanger voor weet. Zo ben ik dol op Valentijnskaarten maken en heb ik inmiddels zo’n 20 Valentijnskaarten in mijn kast liggen. Daar moet ik ooit nog een bestemming voor vinden. Toekomstig vriendje, wees voorbereid op een kaartenoverload! Maar ach, dat komt vast wel een keer goed terecht, denk ik dan.

zelfgemaakte kaarten vaker vrolijk romy

Méér dan roze en felle kleuren

Wie mijn blog of Instagram al een tijdje volgt, weet vast dat ik vooral dol ben op felle kleuren. Met name roze is bij mij favoriet. Extra grappig is het daarom dat mijn zelfgemaakte kaarten soms juist totaal anders zijn qua stijl. Dat kon je bijvoorbeeld al zien bij de vaderdagkaart die ik laatst maakte. Maar ook op de kaart hierboven gebruikte ik wat stoerdere kleuren en vintage-elementen. Aan de ene kant is dat omdat bijvoorbeeld mijn ooms en vader niet echt zitten te wachten op een knalroze verjaardagskaart. Maar aan de andere kant vind ik het leuke aan een hobby ook juist dat je jezelf niet hoeft te beperken tot één stijl. Je kunt alle kanten op, zolang je het zelf maar leuk vindt.

zelfgemaakte kaarten vaker vrolijk romy

zelfgemaakte kaarten vaker vrolijk romy

Kerstkaarten in juli 

Ik heb trouwens ook alweer een paar kerstkaarten gemaakt dit jaar. Ja ja, met een zomers muziekje op de achtergrond en met de zomerzon in mijn nek. Elk jaar vind ik het namelijk leuk om een aantal vriendinnen en familieleden een zelfgemaakte kerstkaart te sturen. Maar daar gaat ook elk jaar de nodige tijd in zitten. Daarom begin ik graag op tijd en heb ik vaak al hartje zomer een stapeltje kerstkaarten klaarliggen. Een van die kerstkaarten zie je hierboven. Met lekker veel glitters en parels, twee dingen waar ik dol op ben als ik zelf kaarten maak.

Meer zelfgemaakte kaarten zien?

Ik krijg weleens de vraag waar mensen mijn zelfgemaakte creaties kunnen vinden. Ben je benieuwd naar alles wat ik maak? Hartstikke leuk! Dan kun je eens een kijkje nemen op mijn scrapbookblog Scrapstuff and More. Ook plaats ik regelmatig creaties op mijn aparte Facebook-pagina. Als je me daar volgt, zie je mijn kaarten en scrapbookcreaties regelmatig voorbijkomen ♥

Maak of ontvang jij weleens zelfgemaakte kaarten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 25 juli 2017 op 6:38 am - Beantwoord

  Wat grappig dat je kleur gebruik anders is dan de felle kleuren waarmee ik je altijd associeer. Leuke kaarten maak je!

  • Romy 25 juli 2017 op 8:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Soms vind ik het wel leuk om kaarten te maken in felle kleuren, maar ik heb ook zo mijn vintage/romantische fases.

 2. Jonna@Burgertrutjes 25 juli 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Super toffe kaarten maak je! Ik heb er biet echt het geduld voor… ik ben meer creatief in de keuken 😉

  • Romy 25 juli 2017 op 8:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En die creativiteit in de keuken heb ik dan weer niet, haha. Dat zou ik ook graag willen kunnen.

 3. Maaike 25 juli 2017 op 7:13 am - Beantwoord

  Leuk! Totaal niet gerelateerd aan je artikel, maar ik vind het altijd leuk om te zien wat voor spulletjes je altijd gebruikt voor de compositie van je foto’s! Het ziet er altijd zo uit alsof je er zorgvuldig over hebt nagedacht.

 4. Darina 25 juli 2017 op 7:39 am - Beantwoord

  Mooie kaarten maak je. Leuk om zo creatief bezig te zijn.

 5. Susan 25 juli 2017 op 7:56 am - Beantwoord

  Hey wat leuk dat je ook nog een speciale blog voor dit soort dingen hebt. Mooi hoor 🙂

 6. Sija 25 juli 2017 op 8:18 am - Beantwoord

  Wat leuk om te zien Romy! 🙂 Wat zien ze er prachtig uit en wat heb je ze leuk op te foto gezet <3 Knap gedaan!

  • Romy 25 juli 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂 Ik vind het echt heerlijk om spulletjes bij elkaar te zoeken, daar een hele tijd mee te schuiven totdat ik een leuke compositie heb gevonden. Wat leuk om te horen dat het ook aan mijn foto’s te zien is dat ik er veel tijd in steek 🙂

  • Romy 25 juli 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Romy 25 juli 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Mijn scrapbookblog heb ik inmiddels alweer een jaar of negen, maar is vooral een ‘plaatjesblog’. De verhalen en mijn schrijfsels bewaar ik voor Vaker Vrolijk 😉

  • Romy 25 juli 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Dankjel voor je superlieve reactie! <3

 7. Iris 25 juli 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Leuke kaartjes. Het is ook leuk om die met kinderen of oudere mensen te maken.

  • Romy 25 juli 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja klopt, het is ook heerlijk om met anderen samen kaartjes te maken. Ik vind het ook altijd leuk om er met mijn jonge nichtjes voor te gaan zitten.

 8. Josephine 25 juli 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Heel erg leuk om wat meer van je werk te zien! Erg mooi gemaakt allemaal! Ik vind het ook heel leuk dat jij nog een aantal échte kerstkaarten over de post verstuurt. Ik behoor tot hetzelfde uitstervende ras. 😉

 9. Jeanine 25 juli 2017 op 10:13 am - Beantwoord

  Ow wauw! Wat cool zeg. Je hebt een nieuwe volger erbij op je andere pagina. ? Echt ware kunstwerken.

  Groetjes Jeanine.

 10. Inge | The Belgian Reviewer 25 juli 2017 op 11:32 am - Beantwoord

  Heel mooi! Ik heb vroeger wel eens (Engelse) magazines gekocht om kaarten te maken maar daar had je dan heel vaak een speciale ponsmachine voor nodig.. mijn hobby is nooit volledig van de grond gekomen ;-). Ik heb wel ooit eens een soort scrapbook gemaakt (100 redenen waarom ik van je hou) en daar ben ik nog altijd n beetje trots op 🙂

 11. Elisabeth 25 juli 2017 op 12:20 pm - Beantwoord

  leuk dat je een blog maakt over kaarten maken. Ik maar zelf ook al jaren kaarten. Ik verkoop ze voor een goed doel op markten als lukt en niet te duur zijn om er te staan. Zie wel dat je echt een heel andere stijl hebt dan ik heb 🙂
  Ik heb ook een facebookpagina waar ik laat zien welke ik maak. maar dat doe ik echt sinds een paar weken/maanden dus niet uitgebreid. Hier is de pagina als je leuk vind om te kijken 😉 https://www.facebook.com/selfmadecards/

  • Romy 25 juli 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Wat leuk om te horen dat jij ook nog kerstkaarten verstuurt. Ik vind het zelf altijd heel leuk om kerstkaarten te ontvangen en maak er ook graag anderen blij mee. Bovendien is er zoveel mooi kerstpapier te koop dat ik het nooit kan laten om een paar kerstkaarten te maken 🙂

  • Romy 25 juli 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk dat je me bent gaan volgen! Dankjewel voor je compliment!

  • Romy 25 juli 2017 op 8:06 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je een scrapbook met dat thema hebt gemaakt. Echt een heel mooi aandenken voor de ontvanger, denk ik zo! Het klopt inderdaad dat je voor veel creaties in tijdschriften een stansapparaat nodig hebt. Zelf heb ik er wel eentje, maar ook zonder dat apparaat kun je gelukkig nog de leukste kaarten maken 🙂

  • Romy 25 juli 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

   Wat een mooie kaarten maak je en juist leuk om eens een heel andere stijl te zien! Ik vind die 3D-laagjes echt heel mooi. En wat goed dat je de kaarten vaak voor een goed doel verkoopt.

 12. Joanne 25 juli 2017 op 12:42 pm - Beantwoord

  Wat leuk zeg! En heel mooi gedaan ook 🙂

 13. Nikita 25 juli 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

  Prachtig! Ik weet zeker dat ik in de wolken zou zijn als ik een kaart ontving van jou. Mocht het een verjaardagskaart zijn zou alleen daarom al mijn verjaardag geslaagd zijn!

 14. Justine 25 juli 2017 op 1:04 pm - Beantwoord

  Wow wat mooi en gedetaileerd! Ik ga gelijk je blog bekijken!

 15. Irene 25 juli 2017 op 1:26 pm - Beantwoord

  Mooi Romy! Lijkt me een fijn tijdverdrijf. Ik ben meer van het tekenen. Al is het nu ook alweer super lang geleden.

 16. Annika 25 juli 2017 op 3:16 pm - Beantwoord

  Heel erg mooi! Je hebt er duidelijk talent voor!

 17. Elana 25 juli 2017 op 6:53 pm - Beantwoord

  Prachtige kaarten!! Lijkt me extra leuk als je er zo eentje mag ontvangen haha. En wat een mooie composities voor je foto’s maak je! Past heel goed bij elkaar 🙂

 18. Mariska 25 juli 2017 op 6:56 pm - Beantwoord

  Wat mooi zeg! En ook zo creatief 🙂 Zelf gun ik mezelf de tijd niet maar zou er ook weer zo mee bezig willen zijn met creatieve dingen.

 19. Neverdullmoments 25 juli 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

  Blijft mooi om te zien, het resultaat van creativiteit! Het kaartje dat ik van jou heb gekregen staat ook nog steeds mooi te pronken!

  • Romy 25 juli 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

   Dubbel dankjewel voor je beide lieve complimenten 🙂

  • Romy 25 juli 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Creatief bezig zijn kost inderdaad wel tijd en het is niet altijd makkelijk om jezelf die tijd te gunnen. Hopelijk kun je er binnenkort toch eens voor gaan zitten. Het is zo leuk en heerlijk ontspannend om te doen.

  • Romy 25 juli 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je mijn kaartje nog steeds hebt staan! Dankjewel voor je compliment 🙂

 20. Danique 25 juli 2017 op 8:15 pm - Beantwoord

  Ik vind echt dat je hele mooie dingen maakt!

 21. Simone 25 juli 2017 op 8:51 pm - Beantwoord

  Wat een mooie kaarten maak je zeg! Soms maak ik ook wel eens wat kaarten, al is het nu al best een tijdje geleden omdat ik wel wat op voorraad heb 🙂

 22. Nesrin 25 juli 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

  Mooie kaarten Romy! Ik heb er geen geduld voor en ben op andere vlakken creatief. Tot voor kort wist ik niet eens wat scrapbooken was 😉

 23. irene 26 juli 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je ons je kaarten laat zien. Wat leuk ook dat je hiervoor ook nog een aparte blog hebt. Ik maak ook graag kaarten en maak vaak in de zomer al de eerste kerstkaarten, dat doe ik al jaren, omdat dat gewoon heel praktisch is.

  • Romy 26 juli 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij ook graag kaarten maakt en ook nog elk jaar kerstkaarten verstuurt. Juist in een tijd van appjes, e-mails en digitale kaarten is zo’n zelfgemaakte kerstkaart een feestje om te ontvangen 🙂

 24. Esmee 28 juli 2017 op 11:09 pm - Beantwoord

  Wat! Waarom kom ik er nu pas achter dat je een scrapbookblog hebt… superleuk! Ik ga die ook volgen! Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt!

  • Romy 29 juli 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je mijn scrapbookblog gaat volgen 🙂 Dankjewel voor je lieve berichtje!

Recente blogs

Favorieten | Mijn filmtips op Netflix – deel I

11 augustus 2018|Lifestyle|

Netflix. Lange tijd vond ik het niet zo nodig en nam ik genoegen met de vele B-series (een paar pareltjes uitgezonderd!) op Nederlandse tv-zenders. Maar wat een wereld is er voor me opengegaan nu ik sinds kort wél een abonnement op Netflix heb en op ieder moment kan kiezen uit een enorm aantal series en films. De afgelopen tijd waren het vooral films die ik opzette. Hoog tijd dus om 6 tips te delen voor leuke films op Netflix die ik heb gezien. Ik besloot dit artikel maar meteen om te toveren tot deel I in een gloednieuwe blogrubriek: mijn filmtips op Netflix.